Zero Waste? Met een baby???

Zero Waste? Met een baby??? 338 420 GreenKit

Een paar weken geleden reageerde ik op een FB-berichtje van een studente journalistiek. Ze was op zoek naar mensen die met zero waste bezig waren. Ik val hélemaal niet onder de zero waste categorie, maar gelukkig had ze volk nodig uit alle mogelijke stadia. Mensen die er all the way in gevlogen zijn, mensen die van light zero waste doen en mensen die er hun allereerste stappen in nemen. Ik behoor tot de tweede categorie.

Tweede categorie

Hoe ik dan in die 2e categorie beland ben? Mijn motto is ‘alle beetjes helpen’. En bij Mavieenvert – van milieubewuste blogster Kelly – hoorde ik eens een zin die me zo geïnspireerd heeft, dat ik er regelmatig aan moet denken. Hou je vast… Consequentie is de doodsteek van elk goed initiatief. Vrij vertaald: doe je best, dat is al heel wat en geef niet op omdat je het niet perfect kan doen. We hebben veel mensen nodig die kleine dingen doen in plaats van een handvol mensen die het extreem goed doen. En om er nog een cliché tegenaan te gooien: vele kleintjes maken een groot. Het loont dus zeker als jij ook je beste beentje voorzet, zelfs als je op het einde van het jaar net als ik toch opvallend meer afval verzameld hebt dan dat er in een pinterestwaardig glazen bokaaltje past.

Kinderstapjes zetten dus. Gewoon doen! Zoek je inspiratie? Ga dan eens snuisteren op al die artikels rond zero waste op de pagina van die studente journalistiek en haar studiegenoten!

En zero waste met mijn baby?

Ik ga zeker niet beweren dat wij de babyjaren zero waste doorgekomen zijn. Maar ik kan je wel een paar tips aanreiken die voor ons werkten en die dus aardig wat afval uitspaarden. Ga zeker eens piepen in het blogartikel ‘7 tips voor een baby met minder afval‘ en ook bij het blogartikel met de heel erg saaie titel ‘Circulaire economie: denk eens in cirkeltjes‘ – een blogartikel dat stiekem tóch de moeite is om te lezen! Of misschien is ‘Mei plasticvrij? Ook met een baby erbij!‘ wel iets voor jou.

 

Welke tips heb jij om het een en ’t ander zero waste aan te pakken?

 

Laat een reactie achter