tandjes-bij-baby

Jack N’ Jill: de superheld voor tandjes

Jack N’ Jill: de superheld voor tandjes 1920 1280 GreenKit

Zo’n klein mini wondertje op je arm. Je zou er uren naar kunnen kijken. Ze doen nog niet zo heel veel naast sabbelen, geeuwen, eten en luiers vullen, maar toch is het een heerlijk zicht. Ons eerste exemplaartje produceerde als baby ook het schattigste gepiep, wat ik nog het best kan omschrijven als babydinosaurusgeluidjes. Hoewel het dus lijkt alsof die kleintjes maar wat liggen te luieren en te niksen, schiet dat lijfje van hen al vanaf dag 1 in gang om te groeien. Ook in dat mondje waar ze eigenlijk de hele dag wel iéts mee doen, is het ongemerkt al druk. Je geeft het dus best al vanaf het begin de juiste mond- en tandverzorging! Oké, ik geef het toe, baby’s associeer ik niet meteen met tandjes – hoewel er schijnbaar wel al eens eentje mét tandjes en al geboren wordt. Maar toch begint een goede tandverzorging nog vóór het eerste tandje in zicht is. En dan nog het liefst op een natuurlijke manier. Jack N’ Jill helpt je daar vanaf het prille begin mee!

Vanaf de geboorte

Had ik zelf maar geweten dat je zo’n kleintje zelfs al vanaf de geboorte een goede start kan geven als het op tandverzorging aankomt. Want ik dacht toen nog ‘niks aan te doen, alleen maar wachten.’ Niet dus. Met een Jack N’ Jill babydoekje rond je vinger kan je makkelijk het tandvlees en de eerste tandjes reinigen na de voeding. En je geeft je kleine schat alvast een eerste bescherming tegen gaatjes. Goed begonnen is half gewonnen en al.

Als de eerste tandjes komen

Voor je ‘t goed en wel beseft, is die kleine baby van jou een grote baby. En komen er tandjes door. Gelukkig herinneren jij en ik het ons niet, maar zo’n tandjes die doorkomen, dat kan verd*md pijn doen. Nu jij de ouder bent, zal je je die doorkomende tandjes van je kleintje wél voor altijd herinneren. Daar sta je dan midden in de nacht met je onrustige arme ukkepuk op je arm te wiegen. Niets wat helpt natuurlijk. Ook daar trekt Jack N’ Jill z’n superheldencape aan om je te komen redden! Hun teething gel (zonder medicatie!) kan op een natuurlijke manier de pijn verzachten. Kunnen jullie allebei weer rustig gaan slapen. Veel beter, toch?

Jack N’ Jill voor grotere kleintjes

En dan is er die mijlpaal: het eerste tandje komt eindelijk écht piepen! Zit je kleine knabbelaar daar met zo’n schattig wit tandje tussen al dat roze. Vanaf de eerste witte puntjes moet je die tandjes écht al gaan poetsen. Makkelijker gezegd dan gedaan, dacht ik! Hoe wriemel je in hemelsnaam een tandenborstel tot bij die tandjes? Jack N’ Jill to the rescue! Met een vingerborstel is dat klusje gauw geklaard. Beetje natuurlijke tandpasta erop en hopsa! Mijn kleine meid vond dat best gezellig. Dan zat ze een beetje te knabbelen, maar daar was dat vingerborsteltje best tegen bestand.

Wanneer er meer tandjes verschijnen ga je weer naar de volgende fase van jullie tandenpoetsavontuur en kan je overstappen op een siliconen tandenborstel. Vanaf 6 maanden kan je eens testen welke smaak je kleintje het lekkerst vindt: strawberry, blueberry, blackberry, banana, raspberry of toch maar liever neutraal. Voor elk wat wils!

Echte superhelden gaan ook naar de tandarts

En last but not least. Vergeet niet om vanaf 2,5 halfjaarlijks naar de tandarts te gaan! Zo’n eerste bezoekje gaat heel gemoedelijk. Je kan met je ukkepuk thuis al eens een boekje lezen over naar de tandarts gaan en verder is het de eerste keer vooral wat kennismaken. Ik moet trouwens nog eens dringend bellen voor een afspraak voor mijn kleintjes… en mezelf.

Goed nieuws, goed nieuws, Jack N’ Jill geeft een paar leuke startpakketjes cadeau via GreenKit! What to do? Vertel hieronder – tot eind juli ’19 – over jouw spectaculaire, grappige, speciale, … tandenavontuur en wie weet komt er binnenkort een siliconen tandenborstel, heerlijke tandpasta en een leuke beker jouw richting uit!

 

Dit enthousiaste blogbericht kwam tot stand dankzij het partnerschap tussen GreenKit en Jack N’ Jill. Je vindt hun teething gel in de allereerste GreenKit ontdekkingsdoos! Binnenkort lees je hier op de blog nog meer over Jack N’ Jill!

24 reacties
 • Grote broer van (echt bijna) 2 is tandenkampioen. Op 5 maanden kwamen de eerste 2 tandjes piepen, tegen zijn eerste verjaardag stonden er al 16. U zijn tweede verjaardag nadert wachten we in spanning op dat allerlaatste tandje. Als kleine zus niet alleen uiterlijk zoveel weg heeft van haar grote broer maar ook op tandjesvlak kunnen we hier over 2,5 maand 2 kindermondjes met tandjes verzorgen :). De kindertandenborstels van jack n jill kennen we al (hij zegt zo schattig dinosaurus tegen het figuurtje), de tandpasta echter nog niet. En broer en zus die samen met een gelijkaardige borstel poetsen, schattiger kan toch niet :). Maw: wij willen heel graag winnen

 • Met onze tweeling zullen de nachten nog moeilijker worden als ze tandjes krijgen. Zo’n pakketje zou alvast zeer welkom zijn om uit te proberen!

 • Vele slapeloze nachten dankzij die tandjes!
  Resultaat is bijzonder weinig slaap: zowel voor ons als ouder enerzijds, en het kindje anderzijds.

  Goede moed aan iedereen die hier ook door moet – in de eerste plaats het kindje uiteraard!

 • Hier ging tandenpoetsen een hele tijd erg moeizaam. Ze had er helemaal geen zin in. Tot ik haar vertelde dat er allemaal kleine beestjes in haar mond zaten van het eten en dat we die moesten vangen omdat die beestjes anders haar tanden kapot maken.
  Sindsdien vangen we elke avond de banaanbeestjes, aardappelbeestjes,… en doen we extra ons best bij koekenbeestjes. En ’s morgens gaan we op zoek naar de slaapbeestjes in haar mond.
  Werkt perfect (met de jack ’n Jill tandpasta natuurlijk!)

 • Mijn twee meisjes zijn (net als ikzelf) heel laat met tandjes maken. Goed om te weten dat ik het tandvlees van de jongste al kan verzorgen met een doekje!

  Mijn grootste tandenavontuur? Dat was in mei dit jaar. Mijn oudste dochter (nu 29 maanden) heeft toen 6 weken koorts gemaakt. Wat was ik ongerust als mama! Ik heb ze binnenstebuiten laten keren door allerlei specialisten. Deze dokters (en de tandarts) hebben mij verzekerd dat de koorts er enkel kwam doordat haar tandvlees te stug was om tandjes door te laten komen. Ondertussen heeft ze nog steeds al haar tandjes niet, maar is de koorts wel gaan liggen.

  Een siliconen tandenborstel zou ik wel graag winnen voor mijn jongste dochter, die nog geen tandjes heeft en deze week 1 jaar wordt (!). Ik heb namelijk gelezen dat dit helpt om de tandjes er vlotter te laten doorkomen. Het zou superfijn zijn om dit avontuur geen twee keer te moeten meemaken 🙂

  • Ouder zijn, daar komen heel wat zorgen bij kijken, he. Blij dat de dokter je kon geruststellen! Ik duim alvast dat het bij de volgende vlotter mag gaan!

 • Tanden poetsen is niet de favoriete bezigheid van onze zoon. Vaak roept hij op voorhand al dat hij zijn tanden niet wil poetsen. Als we begonnen gaat het even goed maar dan doet hij zijn mond dicht en één keer zat men vinger er mee tussen. Gelukkig weet hij nu wel dat dat niet de bedoeling is maar het blijft een uitdaging.

  • Misschien de tactiek van Aaricia om banaanbeestjes en koekenbeestjes te vangen eens proberen? Benieuwd of het ook voor jullie zal werken!

 • Onze kleine Mauro houdt mama en papa altijd nauwlettend in het oog. We waren ’s morgens onze tanden aan het poetsen en hij had ons goed in de gaten. Wat doet meneertje ‘savonds bij het tandenpoetsen, spuugt zijn tandpasta en speeksel uit z’n mond . Met een eigen bekertje van jack ’n Jill erbij kan hij helemaal zoals ons gaan poetsen . De tandpasta kennen we al goed, hij vindt deze met blauwe bessen en aardbei superlekker!

 • Hier een dochtertje dat op 4 maanden en half haar eerste tandje al kreeg. Ik wilde het niet geloven want : ” dat is veel te vroeg en ze kwijlt ook al echt lang.” Ik heb mijn schoonmoeder dan toch gelijk moeten geven toen het eerste tandje zichtbaar werd.

 • 11 maanden en 7 tandjes later associeer ik kleine baby’s wel met tandjes… 8ste op komst, dus voldoende reden om een poging te wagen dit setje te winnen!

 • Ach, bij ons blijft het toch zoeken hoor, hoe we het tandenpoetsmomentje leuk en positief houden. Heel veel zin hebben onze boys er meestal niet in, maar natuurlijk blijven we volhouden 😀 Misschien helpt een nieuw setje wat met de motivatie… 🙂

 • Ons kleintje wacht nog steeds op zijn eerste tandje. Volgende week is hij 8 maanden, op zich niets om je zorgen over te maken.
  Al hebben wij (de ouders) voorlaatst wel een slapeloze nacht gehad, want we dachten dat er een tandje kwam. En eerlijk gezegd waren wij zenuwachtiger dan ons kleintje zelf… Idioot, maar oh zo grappig. Heel de nacht hebben we funny gifs en memes opgezocht over tandjes.

 • Ons eerste kleintje is nu 3 maanden en het tanden avontuur begint sneller dan gedacht.
  Ons verhaal is een beetje zielig maar nu kunnen we er wel met een lach naar terug kijken.
  Enkele weken geleden begon onze dochter haar vuist in haar mondje te steken. We dachten steeds dat ze honger had en zo gaf ik ze dus veel te veel eten. Ik deed bijna niets anders meer dan voeden.
  Toen we dit bij kind en gezin ter sprake brachten vertelde ze ons dat haar tandvlees al zal jeuken waardoor ze de behoefte heeft om over haar tandvlees te wrijven.. Oeps, geen honger dus 🙂
  De eerste signalen zijn gegeven en met dit pakket zou het voor ons een plezier zijn om haar te kunnen helpen de ongemakken te verzachten 🙂

  • Goed dat jullie jullie kindje nu weer wat beter kunnen ‘lezen’! Het is een hele ontdekkingstocht met zo’n kleintje, he.

Laat een reactie achter