tandjes-bij-baby

Jack N’ Jill: de superheld voor tandjes

Jack N’ Jill: de superheld voor tandjes 5055 3370 GreenKit

Zo’n klein mini wondertje op je arm. Je zou er uren naar kunnen kijken. Ze doen nog niet zo heel veel naast sabbelen, geeuwen, eten en luiers vullen, maar toch is het een heerlijk zicht. Ons eerste exemplaartje produceerde als baby ook het schattigste gepiep, wat ik nog het best kan omschrijven als babydinosaurusgeluidjes. Hoewel het dus lijkt alsof die kleintjes maar wat liggen te luieren en te niksen, schiet dat lijfje van hen al vanaf dag 1 in gang om te groeien. Ook in dat mondje waar ze eigenlijk de hele dag wel iéts mee doen, is het ongemerkt al druk. Je geeft het dus best al vanaf het begin de juiste mond- en tandverzorging! Oké, ik geef het toe, baby’s associeer ik niet meteen met tandjes – hoewel er schijnbaar wel al eens eentje mét tandjes en al geboren wordt. Maar toch begint een goede tandverzorging nog vóór het eerste tandje in zicht is. En dan nog het liefst op een natuurlijke manier. Jack N’ Jill helpt je daar vanaf het prille begin mee!

Vanaf de geboorte

Had ik zelf maar geweten dat je zo’n kleintje zelfs al vanaf de geboorte een goede start kan geven als het op tandverzorging aankomt. Want ik dacht toen nog ‘niks aan te doen, alleen maar wachten.’ Niet dus. Met een Jack N’ Jill babydoekje rond je vinger kan je makkelijk het tandvlees en de eerste tandjes reinigen na de voeding. En je geeft je kleine schat alvast een eerste bescherming tegen gaatjes. Goed begonnen is half gewonnen en al.

Als de eerste tandjes komen

Voor je ‘t goed en wel beseft, is die kleine baby van jou een grote baby. En komen er tandjes door. Gelukkig herinneren jij en ik het ons niet, maar zo’n tandjes die doorkomen, dat kan verd*md pijn doen. Nu jij de ouder bent, zal je je die doorkomende tandjes van je kleintje wél voor altijd herinneren. Daar sta je dan midden in de nacht met je onrustige arme ukkepuk op je arm te wiegen. Niets wat helpt natuurlijk. Ook daar trekt Jack N’ Jill z’n superheldencape aan om je te komen redden! Hun teething gel (zonder medicatie!) kan op een natuurlijke manier de pijn verzachten. Kunnen jullie allebei weer rustig gaan slapen. Veel beter, toch?

Jack N’ Jill voor grotere kleintjes

En dan is er die mijlpaal: het eerste tandje komt eindelijk écht piepen! Zit je kleine knabbelaar daar met zo’n schattig wit tandje tussen al dat roze. Vanaf de eerste witte puntjes moet je die tandjes écht al gaan poetsen. Makkelijker gezegd dan gedaan, dacht ik! Hoe wriemel je in hemelsnaam een tandenborstel tot bij die tandjes? Jack N’ Jill to the rescue! Met een vingerborstel is dat klusje gauw geklaard. Beetje natuurlijke tandpasta erop en hopsa! Mijn kleine meid vond dat best gezellig. Dan zat ze een beetje te knabbelen, maar daar was dat vingerborsteltje best tegen bestand.

Wanneer er meer tandjes verschijnen ga je weer naar de volgende fase van jullie tandenpoetsavontuur en kan je overstappen op een siliconen tandenborstel. Vanaf 6 maanden kan je eens testen welke smaak je kleintje het lekkerst vindt: strawberry, blueberry, blackberry, banana, raspberry of toch maar liever neutraal. Voor elk wat wils!

Echte superhelden gaan ook naar de tandarts

En last but not least. Vergeet niet om vanaf 2,5 halfjaarlijks naar de tandarts te gaan! Zo’n eerste bezoekje gaat heel gemoedelijk. Je kan met je ukkepuk thuis al eens een boekje lezen over naar de tandarts gaan en verder is het de eerste keer vooral wat kennismaken. Ik moet trouwens nog eens dringend bellen voor een afspraak voor mijn kleintjes… en mezelf.

Goed nieuws, goed nieuws, Jack N’ Jill geeft een paar leuke startpakketjes cadeau via GreenKit! What to do? Vertel hieronder over jouw spectaculaire, grappige, speciale, … tandenavontuur en wie weet komt er binnenkort een siliconen tandenborstel, heerlijke tandpasta en een leuke beker jouw richting uit!

 

Dit enthousiaste blogbericht kwam tot stand dankzij het partnerschap tussen GreenKit en Jack N’ Jill. Je vindt hun teething gel in de allereerste GreenKit ontdekkingsdoos! Binnenkort lees je hier op de blog nog meer over Jack N’ Jill!

4 reacties
  • Grote broer van (echt bijna) 2 is tandenkampioen. Op 5 maanden kwamen de eerste 2 tandjes piepen, tegen zijn eerste verjaardag stonden er al 16. U zijn tweede verjaardag nadert wachten we in spanning op dat allerlaatste tandje. Als kleine zus niet alleen uiterlijk zoveel weg heeft van haar grote broer maar ook op tandjesvlak kunnen we hier over 2,5 maand 2 kindermondjes met tandjes verzorgen :). De kindertandenborstels van jack n jill kennen we al (hij zegt zo schattig dinosaurus tegen het figuurtje), de tandpasta echter nog niet. En broer en zus die samen met een gelijkaardige borstel poetsen, schattiger kan toch niet :). Maw: wij willen heel graag winnen

  • Met onze tweeling zullen de nachten nog moeilijker worden als ze tandjes krijgen. Zo’n pakketje zou alvast zeer welkom zijn om uit te proberen!

Laat een reactie achter