Winkelhier-Tinge-GreenKit

Winkelhieren met Tinge

Winkelhieren met Tinge 1748 1240 GreenKit

Winkelhieren. Verkozen tot het woord van 2019. Ik vond het meteen prachtig toen ik het voor het eerst hoorde. Omdat het zo glashelder aangeeft dat ik zelf, als consument, ook veel stappen kan zetten naar een duurzame wereld. En dat dat iets niet altijd iets groots hoeft te zijn. Dat het ook makkelijk mag zijn. Haalbaar. Letterlijk binnen mijn bereik. Ook als mama geeft me dit ook vertrouwen voor de toekomst van mijn kinderen.

Winkelhieren. Prachtig.

Winkelhieren dankzij Tinge

Die focus op het lokale, dat speelt bij het Belgische Tinge ook heel sterk. Ik vertelde al een keer over hun natuurlijke verzorgingsproducten voor het hele gezin, maar Tinge kijkt nog verder (of liever, dichterbij 🙂 ) door in hun productie zo lokaal mogelijk te werken. Als je dus bij je apotheek buiten stapt met een Tinge product, dan weet je dat het geen 3 rondjes rond de wereld gevlogen heeft voor jij het in je handen kreeg. Zelfs hun display die je in de apotheek zag, werd vlakbij hun uitvalsbasis gemaakt. Als het aan Tinge lag, zouden ze het liefst een hele campagne uit de grond stampen om aan iedereen duidelijk te maken dat lokaal kopen een goed plan is, dat het ons én de wereld vooruit helpt. Maar een mens kan niet alles doen, dus smijten ze zich met hart en ziel op het uitvoeren van dat hele idee, binnen Tinge. Zo kiezen ze er bijvoorbeeld bewust voor om hun producten enkel via apothekers te verspreiden. Dat is winkelhieren ten top, toch? Op die manier dragen ze hun steentje, lokaal, bij. Omdat het kan, omdat het moet.

En uit dat enthousiasme en die gedrevenheid wordt er regelmatig een nieuwe – lokale – Tinge spruit geboren!

Tingeforbabies Babybalm

De allernieuwste spruit in de Tinge familie is de Babybalm. En dat is er eentje die in elk gezin met open armen ontvangen zal worden want het is dé natuurlijke oplossing voor baby’s en jonge kinderen om vrijer te ademen bij winterse kwaaltjes zoals verkoudheden. Je kan het al gebruiken vanaf de leeftijd van 1 maand! En dat is wel fijn want als ouder sta je er soms maar wat machteloos bij tussen al dat gesnotter. Tinge zet het zachte geschut in en vermijd dus bewaarmiddelen, parabenen, SLS, PPG, minerale oliën, kleurstoffen en siliconen, maar gaat die winterkriebels te lijf met 100% pure essentiële oliën. Amandel werkt verzachtend, mandarijn en lavendel bevorderen de nachtrust door hun kalmerende werking. Grove den bestrijdt de vermoeidheid en ondersteunt bij de behandeling van luchtwegenklachten. Roomse kamille werkt ontstekingsremmend. En de Sheaboter is bewezen weldadig voor de huid. En dat zit – samen met nog veel meer effectieve natuurlijke bestanddelen – allemaal in zo’n Babybalm potje! Ik denk dat ik er eentje voor mezelf ga halen…

Wil je Tinge ook eens van dichterbij bekijken? Kijk dan naar de reportage van Relax met Sandrine op ATV!

 

Dit enthousiaste blogbericht kwam er dankzij het tweede partnerschap tussen GreenKit en Tinge. Je vindt hen niet alleen in de eerste, maar ook in de tweede editie van de GreenKit ontdekkingsdozen!

Laat een reactie achter