tinge verzorgingsproducten luierzalf

Tinge zorgt voor de velletjes van baby’s, mama’s én papa’s

Tinge zorgt voor de velletjes van baby’s, mama’s én papa’s 1920 1362 GreenKit

‘Dat zachte babyvelletje.’ Als je aan mij zou vragen wat ik het allerheerlijkst aan baby’s vind, dan zou dat m’n antwoord zijn. Onvoorstelbaar hoe heerlijk zacht zo’n pasgeboren ukkies zijn. Dat wil je als mama en papa natuurlijk zo houden, dus hebben die roze heerlijkheden verzorging nodig. Want zeg nu zelf, welke baby, mama of papa wordt er blij van rode ruwe billetjes? Op zoek naar een babyvriendelijke én milieuvriendelijke luierzalf dus!

Tinge weet raad

Tinge is pas in 2018 begonnen. Vers van de pers dus (net als jouw baby! 😉 ). Gunther (ingenieur), Ann (marketeer) en Yasmine (apotheker) vonden het toen hoog tijd om een verzorgingsproduct op de markt te brengen dat goed is voor mens én milieu. Daarom gaan ze voor 98% natuurlijke ingrediënten. Ze pakken het ook lokaal aan: hun grondstoffen komen uit Europa, ze maken hun product in België en je vindt het uitsluitend bij je lokale apotheker. Whoop whoop!

Iedereen Tinge

Het hele gezin wordt in de verzorgingswatten gelegd. Voor de mama’s to be? Lichaamsolie om striemen te voorkomen, tepelcrème, intieme wasgel en bodylotion. Mama’s to be: check.

Voor je baby? Luierzalf, wasgel, shampoo, badolie, gezichts- en lichaamsmelk, allemaal bruikbaar op dat gevoelige babyhuidje vanaf dag 1. Baby: check.

En voor papa? Waarom wordt papa toch altijd vergeten? Wanneer gaan we nu eens eindelijk ook aan papa denken? Aha, Tinge dénkt ook aan papa! Dankzij de eye contour (speciaal voor mannen!) blijft papa er na die nachtelijke wandelingen met jullie baby op de arm nog steeds zo fris als een hoentje uitzien. ‘s Morgens gauw een dagcrème voor mannen op dat knappe gezicht en hop, hij kan er weer tegenaan na die korte nacht. Dus geen excuus meer om mama uit bed te duwen als de baby huilt, papa’s!

Baby: check. Mama: check. Papa… check!

Good to know over luierzalf enzo

Op hun website vertellen ze je heel duidelijk welke ingrediënten er in Tinge producten zitten, zo moet je niet naar kleine lettertjes op de verpakking liggen turen.

Ook de veganisten onder ons mogen een vreugdedansje inzetten, want Tinge test de producten niet op dieren én er zit geen lanoline in – wat uit schapenwol gehaald wordt en vaak in luierzalf voorkomt om luieruitslag te voorkomen. Tinge houdt babybilletjes zacht zónder lanoline.

Waar ik dan helemaal blij van word, is dat Tinge ook in z’n verpakkingen de groene kaart trekt. Waar mogelijk maken ze hun verpakking van suikerriet, bij de babyproducten bijvoorbeeld. Omdat het prima kan! Bij andere producten kiezen ze voor een glazen verpakking met een stijlvol houten dekseltje. Dat ziet er dan bijna als een klein cadeautje uit dat je dagelijks mag openmaken! Als dat geen prima start is van je dag…

Tijdens een rondleiding op een Tingefeest, leerde ik nog iets merkwaardigs. Je leest wel eens op een product dat het dermatologisch getest werd. Top, denk je dan. Maar denk eens even samen met me mee wat daar eigenlijk staat… Zo’n product werd dermatologisch getest. Dat betekent niet dat het ook werd goedgekeurd. Een lange Pinokioneus krijgen die producenten niet, want er staat geen enkele leugen op hun verpakking. Bij Tinge gaan ze er prat op dat hun producten dermatologisch werden getest én goedgekeurd. Geen uitzonderingen. Smeren zonder zorgen dus!

 

Dit enthousiaste blogbericht kwam tot stand dankzij het partnerschap tussen GreenKit en Tinge. Je vindt een staaltje van één van hun babyproducten in de allereerste GreenKit ontdekkingsdoos!

Laat een reactie achter