memisa en GreenKit

Mag ik je Memisa even voorstellen?

Mag ik je Memisa even voorstellen? 1264 710 GreenKit

Stel je even voor…

Je moet bevallen. De weeën volgen elkaar snel op en jij en je baby zijn er helemaal klaar voor om elkaar te zien.

Dus je kruipt op je fiets en fietst 3 dagen naar het ziekenhuis.

Te gek voor woorden, he.

Voor mij waren de 10 minuten in de auto naar het ziekenhuis er eigenlijk al te veel aan. Maar in sommige landen zijn de ziekenhuizen veraf. En de wegen onberijdbaar. In India, Congo, Burundi, Guinée, Mauritanië en Bénin is het voor veel mensen de realiteit. Dat is geen lachertje in normale omstandigheden en echt ronduit onaanvaardbaar in dringende gevallen.

 

Basisrecht

Ngo Memisa wil dat veranderen. Want gezondheidszorg is een basisrecht, het staat in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Memisa focust daarom op moeders en kinderen in die landen, en verbetert zo in 1 klap de omstandigheden voor iedereen. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een ambulancemotor of ambulancejeep zodat zwangere vrouwen makkelijker over die slechte wegen vervoerd kunnen worden. Of voor een ambulanceboot als het nodig is. Allemaal lokaal aangekocht, zodat de lokale economie ook de broodnodige steun krijgt.

Daarnaast ondersteunen ze ook het lokale personeel in de vorm van opleidingen door lokale partners. Ze breiden ziekenhuizen uit door bv de mogelijkheden voor een materniteit te voorzien. Of toiletten. Basisrecht. Sterk werk dus.

En Memisa sensibiliseert. Laten moeders weten dat ze aan de alarmbel moeten trekken als ze hun baby niet meer voelen bewegen. Voor het welzijn van de baby én van de moeder. Want via  voorzorg en nazorg bij een bevalling, wil Memisa ook de moedersterfte terugdringen.

 

Wat kan jij doen, samen met Memisa?

Memisa werkt ook in België rond sensibilisering. Want jij en ik zouden het te gek voor woorden vinden dat er geen proper water in het bevallingskwartier is. Of dat de gynaecoloog er niet geraakt omdat de rivier de weg overspoelde. En dat zou overál te gek voor woorden moeten zijn.

Jij en ik kunnen mee iets veranderen. Door ons geluk te delen, door op ons geboortekaartje een bijdrage voor Memisa te vragen aan wie ons kleintje wil verrassen, door je geliefden een waarde-vol cadeau te geven waarmee Memisa zwangere vrouwen kan steunen.

 

GreenKit is heel erg trots om Dikke Vriend van Memisa te mogen zijn.

Laat een reactie achter