Spaarvarken

Rekeningnummer op het geboortekaartje

Rekeningnummer op het geboortekaartje 1920 1280 GreenKit

Keuzes, keuzes, keuzes. Een ouder in spe heeft zo veel te kiezen. Het begint al bij de naam van je kleintje natuurlijk. Kies je een lange, stoere, korte, zachte naam? Klinkt die naam wel mooi bij de familienaam? Welke kleur geven we de kinderkamer? Gaan we voor unisex kleertjes of liever niet? Hoe zal het geboortekaartje er uitzien? En wat willen we eigenlijk allemaal op de geboortelijst? Gaan we wel voor een lijst of liever voor een rekeningnummer?

Zeker bij een tweede of derde, misschien zelfs vierde of vijfde kindje, heb je meestal niet veel nieuws meer op een geboortelijst te zetten. Je herinnert je dan vooral welke spullen je allemaal hebt aangekocht of gekregen die je uiteindelijk nooit gebruikt hebt. Dan denk je misschien al gauw ‘Ach, laat maar, we hoeven geen cadeaus.’ Maar je bezoek wil misschien graag iets geven aan je kleintje. Al is het iets kleins. Want geven is zo leuk. Dan moet je natuurlijk vermijden dat jij en je baby onder de knuffelbeertjes bedolven worden. Daarom zie je nu wel vaker een rekeningnummer verschijnen op een geboortekaartje.

Ook bij zo’n rekeningnummer heb je nog veel keuzes te maken. Worden die euro’s besteed aan luiers? Misschien wel aan de wasbare soort? Of wil je een goed doel steunen? Allemaal prima keuzes. Maar wat veel mensen vergeten, is dat je bij je keuze van bank ook ethische waarden voorop kan stellen. Zo hebben we voor onze kindjes bij hun geboorte een rekening laten openen bij Triodos Bank, de bank die investeert in duurzame bedrijven, cultuur en sociale organisaties. Zo weet je ook zeker dat de centjes die voor je superheldjes gespaard worden ook meteen geïnvesteerd worden om de wereld wat mooier te maken. Op de makkelijkst mogelijke manier, je hoeft er zelf niets voor te doen. En misschien zet dat hen wel meteen op het goed pad om daar later zelf ook hun schoudertjes onder te zetten.

Want klein geleerd is oud gedaan!

Wist jij al van het bestaan af van een ethische bank? Is het iets voor jou en je kleintje? Laat het hieronder zeker even weten!

Laat een reactie achter