Als er ééntje enthousiast is over GreenKit, dan is het wel Saskia van Kempense Luierkontjes. Al vanaf de eerste editie gingen Saskia en haar moeder aan de slag om maar liefst 4000 snoeten- of billendoekjes te naaien. Zo kunnen ze via de GreenKit ontdekkingsdoos aan aanstaande ouders tonen hoe ze heel wat afval kunnen besparen door bij de verzorging voor wasbare producten te kiezen (luiers, billendoekjes, …). Ook voor de 2e editie gingen ze met de naaimachine aan de slag en ik kan je alvast verklappen dat ze voor de 3e editie van mei 2020 ook weer achter hun naaimachine gekropen zijn! Girlpower in het kwadraat dus! Vandaag zetten we de schijnwerpers eens op Saskia zelf, om te ontdekken hoe zij eigenlijk aan haar avontuur met Kempense Luierkontjes begon!


Bewuste consument …


Een paar maanden nadat Saskia met haar man van Leuven naar de Kempen verhuisde, konden ze samen uitkijken naar hun eerste spruit. Werk vinden bleek jammer genoeg makkelijker gezegd dan gedaan, met Saskia’s bolle buik. Daarom besloot ze huismama te worden, al was dit financieel niet zo ideaal. Toen haar schoonzus haar wasbare luiers doorgaf, leek het haar dus vooral financieel heel interessant. Maar door het gebruik van wasbare luiers begon Saskia zelf meer ecologisch te denken, schakelde over op wasbaar maandverband en begon ze meer en meer kinderspulletjes te kopen die gemaakt waren van plantaardig materiaal en bamboe.


… wordt duurzame ondernemer

Omdat Saskia zich naast de zorg voor haar kinderen ook voor de maatschappij wilde inzetten, begon ze na een tijdje weer na te denken over werk. Maar dat leek haar met twee kleine kindjes die fulltime thuis zitten niet gemakkelijk. Tot ze weer eens aan die wasbare luiers dacht. Zou daar geen toekomst voor haar in zitten? Als ervaringsdeskundige wist ze ondertussen al aardig wat. Bij haar zoontje was het een zoektocht naar hoe werkt het, welke systemen en merken er allemaal bestaan, waar ze de beste merken kon vinden. Ze had zelf zoveel moeite gehad met het vinden van goede (web)shops en duidelijke uitleg. Bij haar dochtertje was ze al wat meer wegwijs en begon ze de shops en de facebook groepen te kennen en ook de tweedehands markt van wasbare luiers. Als ze nu eens…


In een gekke bui zei ze tegen haar man: ‘Als ik nu eens zelf een winkel start met wasbare luiers en mensen hier in de buurt advies kan geven’. Saskia dacht dat hij haar zot zou verklaren….. maar tot haar grote verbazing zei hij ‘ja, waarom niet’ en zo is de bal aan het rollen gegaan.


Meer dan enkel een winkel met luiers


Zo gezegd, zo gedaan. Naast een uitgebreid aanbod aan verschillende wasbare luiers, begon Saskia ook met het doel mensen in de buurt een plek te bieden waar ze toch eens alles konden bekijken en waar ze informatie konden krijgen over wasbare luiers. Omdat ze toch nog een ruimer publiek wou aanspreken en leuke hebbedingetjes wou aanbieden op beurzen, breidde ze haar assortiment uit met eetgerei en speelgoed, allemaal ecologisch en veilig voor kindjes. In een volgende stap kon ze ook mama’s en papa’s blij maken met zero waste producten.


Infosessies


In de tuin – hoe zalig is dat! – heeft Saskia een aparte winkelruimte waar iedereen op vaste weekmomenten of op afspraak kan binnen springen. Flexibiliteit voor de klanten én lekker dichtbij haar gezin, hoe mooi is dat?! Maar daar stopte Saskia’s enthousiasme nog steeds niet! Om zoveel mogelijk ouders, onthaalouders, vroedvrouwen, … te enthousiasmeren voor het wasbare luieren geeft ze op aanvraag ook infosessies in groep.

 

Dit blogbericht ontstond uit de enthousiaste samenwerking tussen Kempense Luierkontjes en GreenKit. In de 2e GreenKit ontdekkingsdoos vind je een wasbaar billen- of snoetendoekje.

Interessant artikel? Deel het!

Share by: