cadeau-greenkit

Hét ideale cadeau voor een (toekomstige) mama of papa

Hét ideale cadeau voor een (toekomstige) mama of papa 1920 1280 GreenKit

Weet je wat het beste cadeau is voor een mama of papa (in spe)? Een schriftje. Echt waar. Laat je me even vertellen hoe dat precies in elkaar zit.

Herinneringen voor het leven – wat een cadeau!

Al vanaf de allereerste dag van hun leven, was er vanalles wonderlijks aan die kleine kapoentjes die ons gezin compleet maakten. De grote momenten onthoud je. Hun geboorte, de eerste stapjes, voor het eerst naar school. En natuurlijk maak je foto’s van alle belangrijke gebeurtenissen. Elke verjaardag, leuke vakantiekiekjes. Maar ik vind het ook ontzettend fijn om de kleine momenten te koesteren. Het schaterlachen terwijl papa de kleintjes kriebelt. Het geknabbel en gesabbel van de baby op alle vingers die hij te pakken krijgt, of ze nu van hem zijn of niet. Broodpudding bakken met de grootste uk. Een picknick in het park, met eendjes in de vijver.

Maar hoe je ook je best doet, die kleine mooie momenten vervagen in je geheugen.

De oplossing

Om die momenten te onthouden, vul ik voor elk van mijn kleintjes een One Line a Day Diary in. Elke dag een paar regeltjes en dat in een boekje van 365 bladzijden waar ik dus 5 jaar zoet mee ben. Het staat dus per dag gesorteerd. En dat is heel leuk want zo kan je telkens een jaartje terugkijken in de tijd. Zo schrijf ik wat me vandaag opviel, wat de oudste zei of wat we deden en lees ik erboven wat er vorig jaar op die dag gebeurde. En het jaar daarvoor.

2017: ‘In plaats van een verhaaltje bij het slapengaan, wil je naar foto’s van kastelen kijken.’

2018: ‘Jij en je broer spelen zo fijn samen. Jullie spelen een toneeltje voor ons. Over een monster dat scheten laat.’

Je hoeft echt geen heelder epistels te schrijven, een zinnetje per dag volstaat al. Ik heb geen foto’s van die momenten, maar door die paar regeltjes herinner ik het me vaak weer. Ik denk dat ik stiekem eerder voor mezelf schrijf dan voor hen. Het is een klein cadeau, dat niets kost. Als ze later het huis uitgaan, krijgen ze van mij een heel archief mee waarin ze al hun gekke streken uit hun kinderjaren kunnen lezen. Misschien. Want misschien wil ik het stiekem allemaal wel bijhouden!

Maak dit cadeau zelf!

Er bestaan zo’n kant-en-klare boekjes om in te vullen. Maar je kan het ook makkelijk zelf maken als je nog een leuk schriftje hebt rondslingeren. Of haal een dik schrift in huis – zoals een bullet journal, dat werkt makkelijk met die bolletjes, dan kan je er misschien wel 12 maanden in passen. Maar je kan ook gewoon elke maand een ander schriftje nemen. Eentje per maand, maar je bundelt wel verschillende jaren in dat ene maandschriftje. Lees even hieronder verder, dan wordt het wel duidelijk! Zo werkt het:

Schrijf bovenaan elke pagina met een mooi pennetje de data, maar zonder het jaartal. Verdeel dan elke bladzijde in 5 gelijke vakken die onder elkaar staan. Schrijf verticaal in het eerste vak ‘2021’, in het volgende ‘2022’, enzoverderenzovoort. Nu heb je per dag 5 verschillende jaren onder elkaar staan!

Schrijven maar

Zo, nu kan je aan de slag! Zet je elke dag even 2 minuten met je pen en je schriftje op de zetel en overloop al het geks, speciaals, of zelfs doodgewoons van je kapoen op die dag.

Ik vind het ook super gezellig om het lekker allemaal old school in een boekje te noteren. Dan zijn weer 2 minuten minder om naar en scherm te staren. En wie weet kan je er ook iemand anders blij mee maken! Alweer een leuke tip voor een verjaardag, voor onder de kerstboom, voor moeder- of vaderdag of voor op de geboortelijst!

 

Wat vind jij van dit plan? Ken je iemand die dit een leuk cadeau zou vinden?

Laat een reactie achter