Ziekenwagen

Wat er niet mag ontbreken op je geboortelijst

Wat er niet mag ontbreken op je geboortelijst 1920 1282 GreenKit

Het zijn nieuwe tijden. Een geboortelijst ziet er tegenwoordig helemaal anders uit dan vroeger. Ouders vragen al eens iets speciaals aan alle bewonderaars van hun kersverse baby. Kraamkost kan elk gezinnetje wel bekoren, of een centje bijleggen voor die bakfiets waar ze hun oog op hebben laten vallen om hun kroost te vervoeren, valt ook goed. Sommigen hopen op wat bijleggers om hun wasbare luiers aan te kopen. Er zijn heel wat duurzame cadeautips. Maar aan deze had je misschien nog nooit gedacht…

Met een aantal mama’s zat ik gisteren vol spanning te wachten op wat er komen zou. We hadden het gezellig gemaakt, met een hapje en een drankje. We waren er helemaal klaar voor én we hadden dit stuk voor stuk liever vroeger dan later gedaan. Waar wij dan zaten? Op een eenmalige workshop Levensreddend handelen bij baby’s en kinderen. Ik geef toe dat het niet het leukste is wat je kan bedenken om op een zeldzame vrije avond te doen. Maar ontzettend leerrijk was het wel. Voor de ene was het een opfrissing van wat ze al wist. Voor de andere mama werden een paar hardnekkige mythes doorprikt. En allemaal gingen we meer zelfverzekerd naar huis. Ook die ene papa die kwam meeluisteren.

‘Dit zou op elke geboortelijst moeten staan’. Dat zei de vriendin naast me. Gelijk heeft ze! En niet alleen voor de ouders, maar ook voor de prille oma’s, opa’s tantes, ooms èn babysitters!

Wat vind jij van dit geboortelijst-idee?

 

Laat een reactie achter