Zonnecrème! 3 dingen die je moet weten over die van Jack ‘N Jill

Yessss. De zon is in zicht! Hier en daar eens wat regenwolken wegblazen en we kunnen weer genieten, met onze snoet in de zon! Maarrrrr… veiligheid boven alles en al zéker voor die kleine ukkepukjes van ons. Zonnecrème smeren, smeren en nog eens smeren. Een rotklus, maar zó belangrijk!


Zonnecrème: goed voor jou én de natuur


Oké. Smeren, smeren, smeren, die boodschap hebben we begrepen. Maar het is ook niet zomaar eender wat je smeert. Niet voor jou én niet voor de natuur. Jack ‘N Jill lanceert daarom een verantwoorde zonnecrème en trekt zo de lijn door: tandpasta zonder rommel om kleine tandjes te beschermen, zonnecrème zonder rommel om velletjes te beschermen. Goed, he!?


Goed voor jou en je kindje


Het is ooooh zoooo belangrijk om je huid én van je kinderen goed te beschermen. Niet alleen tegen UVA stralen, maar ook tegen UVB-stralen. De eerste maken de huid ouder, de tweede verbranden dat tere velletje. Maar Jack ‘N Jill wil je waarschuwen: één keertje smeren volstaat niet. Je moet elke 2 uur smeren. Dus niet overmoedig de hele dag in de zon rondrennen na 1 smeerbeurt. Smeer minstens een kwartiertje vóór je de zon in gaat, maar zeker ook na het zwemmen, afdrogen en zweten.


Een beschermend laagje zonnecrème


Wat ik vaak merk bij natuurlijke zonnecrèmes, zoals die van Jack ‘N Jill, is dat ze een wit laagje achterlaten. Je krijgt dat maar niet in dat velletje gewreven! Zo vervelend als je een enthousiast kindje hebt dat weer wil gaan spelen. Vond ik, tot vandaag dan toch. Want weet je wat ik vandaag ontdekte? Dat dat witte laagje eigenlijk een goede zaak is. Wacht, ik leg het uit.


Even terug naar de chemieles - amai, lang geleden! Als je je zonnecrème helemaal kan ‘wegsmeren’, dan zijn de zinkoxide-deeltjes zo klein dat ze worden opgenomen door je vel. Non-nano-zinkdeeltjes zijn dan weer groter en laten daarom een wit laagje achter net omdat ze niet worden opgenomen. Zo vormen ze een barrière tegen de zon. Onderzoek heeft nog niet uitgewezen of nano-deeltjes al dan niet veilig zijn. Jack ‘N Jill’s reactie is daarom: We care about babies & children, so we chose not to use nano particles.


Goed voor de natuur


Dus. UVA, UVB, zink: slecht. Wit laagje: goed. Check, ik ben mee. Maar hoe zit dat dan met ‘goed voor de natuur’?


Wat wij op ons vel smeren, belandt ook in de natuur. Schadelijke chemicaliën bleken en doden zo het koraalrif en zeedieren. Welk goedje is daar verantwoordelijk voor? Oxybenzone. Wat zit er zéker niét in de zonnecrème van Jack ‘N Jill? Oxybenzone. High five, Jack ’N Jill!


Baby’s uit de zon!


De zonnecrème van Jack ‘N Jill kan voor jong en oud, vanaf 6 maanden. Waarom pas vanaf 6 maanden? Omdat jongere baby’s niet in de zon horen. Je beschermt je baby dus beter door hem of haar uit de zon te houden. En met lange mouwen, beentjes bedekken, gezicht uit de zon, hoedje op...


En nu we het toch over die dingen hebben: dek je kinderwagen of maxicosi nooit af met een doek om schaduw te creëren.


Het. Wordt. Daarbinnen. Snikheet.


Goed. Laat die zon nu maar komen! We are ready!!!


Ben jij eigenlijk een zonneklopper of een schaduwzoeker?


Dit blogbericht kwam er dankzij het fijne partnerschap tussen Jack 'N Jill en GreenKit. In de 3e én 4e editie vind je alweer een fijn staaltje voor de mondverzorging van je uk.

Interessant artikel? Deel het!

Share by: