Zeep zo zacht – Meldura doet het voor jou!

Zeep zo zacht – Meldura doet het voor jou! 648 650 GreenKit

Er is keuze te over als het zeep aankomt. Dus dan is het kwestie van je prioriteiten te stellen. Bij mij, als groen minded mama, staan ‘goed voor dat tere huidje, milieuvriendelijk en verpakkingsvrij’ nogal hoog op mijn prioriteitenlijstje. En als ik dan op de site van Meldura lees dat hun zepen biologisch, palmolievrij, zero waste, cruelty free zijn én dat er geen synthetische toevoegingen in te vinden zijn, dan is mijn dag meteen goed! En al zeker als blijkt dat de vrolijke kleuren afkomstig zijn van kruiden, groenten en kleien en de geuren van biologisch etherische oliën.

Zeep: een cadeautje… voor jezelf en je gezin

Laura was altijd al gefascineerd door kruiden en het effect daarvan op je lichaam. Toen ze tijdens haar opleiding fytotherapie meer leerde over natuurlijke zeep, ging ze aan het experimenteren. Et voila, het vonkje om zelf zeep te beginnen maken, sprong over. Toen ze merkte dat de zeepmagie wonderen deed bij eczeem en rode billetjes van haar dochtertje, was ze helemaal verkocht! En blije kindergezichtjes, dat doet een moederhart natuurlijk ook goed.

Open en bloot

Wat je dan allemaal kan vinden bij Meldura? Zeep, zeep en nog eens zeep. Zeep in alle kleuren en geuren, voor je lijf, voor je haar, om te scrubben, en ook nog conditioner en scheerzeep. En vergeet ook de schoonmaakzeep niet. Daarmee kan je ook nog eens 5 liter wasmiddel maken! Allemaal zonder een laagje plastiek errond. Tel maar eens uit hoeveel verpakkingen je zo thuis kan uitsparen…

Kan je niet kiezen? Dan is een zakje met minizeepjes je redding! Of ook wel het ideale cadeau voor Kerstmis. En moederdag. En Valentijn. En… Je kan de zeep trouwens met een gerust hart aan iedereen cadeau geven, eender welk haartype of huidtype ze hebben want Laura heeft geen geheimen. Je vindt de ingrediënten voor haar handgemaakte zepen gewoon terug op haar website. Van transparant gesproken. Zo kan iedereen makkelijk zien of de zeep geschikt is voor hen.

Meldura en zeep?

Ik leerde nog iets geks dankzij Laura. De naam van haar zeepmakerij heeft een heel bijzonder verhaal. Ooit las ze eens over huiselfjes. Over hoe je de naam van je huiself kan achterhalen door de eerste 4 letters van je straatnaam te combineren met de laatste 3 letters van je voornaam. Bij haar werd dat dan Meldura. Toen ze op zoek ging naar een leuke naam voor haar onderneming, kwam ze weer bij Meldura uit. Van origineel gesproken! Toevallig leunt ‘mel’ mooi aan bij honing en ‘dura’ bij sterk. Het lijkt wel meant to be

Tussen ons gezegd en gezwegen, onze huiselfjes heten dan Oudertje, Oudeöen, Oudeira en Oudeack. En die van jullie? Laat het weten in de comments!

 

Dit blogbericht kwam er dankzij de fijne samenwerking tussen Meldura en GreenKit. De 4e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos ruikt trouwens heerlijk dankzij het staaltje zeep van Meldura! 

 

Laat een reactie achter