wasbaar-GreenKit-Kempense-Luierkontjes

Wasbaar, ook voor mama, bij Kempense Luierkontjes

Wasbaar, ook voor mama, bij Kempense Luierkontjes 744 654 GreenKit

Oké, wasbare luiers voor een baby, dat ken je ondertussen dankzij Saskia van Kempense Luierkontjes. Maar wist je dat er meer mogelijk is? Dat ook jij verschillende opties hebt als we het over wasbaar hebben?! Want je kan dus ook voor jezelf gaan (online) eco-shoppen bij Kempense Luierkontjes! Whoop, whoop!

Comfort boven alles

Zeker als (pasbevallen) mama kan wasbaar wel eens meer comfort bieden dan wegwerp. Zo kan je bij de borstvoeding bijvoorbeeld makkelijk kiezen voor wasbare borstkompressen. Dat dat minder afval is, dat is vanzelfsprekend en dus fijn voor het milieu en je portemonnee, maar dat dat ook voor jou comfortabeler is, had je daar al eens bij stilgestaan?

Die borsten zijn een gevoelige regio- ik herinner me dat nog alsof het gisteren was – en dan zijn wasbare kompressen vaak zachter voor de huid dan wegwerp. Tepelkloven zijn geen lachertje. Ik hoef je dus niet te vertellen dat  je in dat geval ook zeker niet gelukkig zal worden van kleine pluisjes van wegwerpkompressen die blijven plakken. Bij wasbaar is de stof zachter en blijft het opvallend minder plakken aan je huid en tepels.

Wasbaar na je bevalling en bij je maandelijkse intieme hygiëne

Weet wat ik graag had geweten vóór mijn bevalling? Dat er ook zoiets bestaat als wasbaar kraamverband. Say what?! Je hebt het in alle maten en je hebt keuze uit verschillende materialen. Zelfs voor de zwaarste bloedingen vlak na de bevalling zijn er wasbare maandverbanden te vinden. Wasbaar kraam/maandverband ademt ook meer en is beter voor je huid. Veel vrouwen hebben na een bevalling last van irritatie als ze wegwerp gebruiken. En dat kan je natuurlijk missen als kiespijn!

En voila, dan ben je ook meteen vertrokken voor je maandelijkse intieme hygiëne op een milieuvriendelijke manier aan te pakken, want dan heb je alles in huis.

Keuzestress? Saskia helpt je met plezier.

Wassen, wassen, wassen?

Is dat dan niet vies, al die bloederige was? Nope. Je komt niet méér in aanraking met het bloed dan bij wegwerp. En je zit niet met een stinkend vuilbakje vol wegwerp naast je toilet dat toch dringend weer eens leeggemaakt moet worden. Wist je trouwens dat wasbaar zelfs minder geurt bij gebruik dan wegwerp?

Is dat niet meer werk dan? Uitspoelen of in water bewaren is niet nodig. In een afgesloten netje wachten je verbanden braafjes hun wasbeurt af. En de wasmachine doet het werk, he, we hoeven al lang niet meer te staan schrobben boven een wastobbe die rood kleurt. En vergeet niet dat je maandelijks ritjes naar de supermarkt uitspaart. En de centjes die je bespaart… Wist je dat er ook in Vlaanderen zoiets bestaat als menstruatie-armoede?

Conclusie over wasbaar…

Wasbare zoogkompressen en wasbaar kraam- of maandverband hebben dus hopen voordelen. Het materiaal is meestal zachter aan de huid, het ademt meer en het is dus ook beter voor je huid. Vergeet ook niet dat je nooit meer naar de winkel hoeft te rennen om een nieuw pak te kopen! En het is ook eindelijk gedaan met die eeuwige emmertjes afval.

En? Ben je overtuigd? Ik ben benieuwd, laat het weten in de reacties!

 

Dit blogbericht kwam er dankzij de enthousiaste samenwerking tussen Kempense Luierkontjes en GreenKit. In de 3e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je een wasbaar snoeten- of billendoekje dat Saskia – of haar mama – speciaal voor jou naaide!

Laat een reactie achter