voornemens - GreenKit

Voornemens voor 2021?

Voornemens voor 2021? 1440 1147 GreenKit

Oké, ik geef het toe, ik heb wel een paar gekke eco-trekjes. En ik ben van plan om die gekke eco-gewoontes van mij gewoon door te zetten in 2021. Dus geen goede voornemens en van die dingen die ik binnen twee weken alweer vergeet te doen. Of oké, één voornemen misschien. Eéntje. Maar daarover later meer. Eerst wat ik wil volhouden!

I’ll stick to what I’m doing

Ik hou er helemaal niet van om dingen weg te gooien. Dat heeft dan ook zo z’n effect op onze kinderen want bij bijna elke verpakking roepen ze ‘maar ik kan daar nog iets mee knutselen!’. Tot ergernis van mijn lief. En dan vullen ze de kasten weer. Met rommel. Het heeft dus ook z’n nadelen, dat durf ik nog wel toe te geven 🙂 . Gelukkig kan ik alle kartonnetjes die we bijhouden doorsluizen naar de tekenschool. En de kurken en dopjes naar inzamelpunten. Gelezen tijdschriften en kinderboekjes naar vriendinnen en wachtzalen. Hoera, toch weer een lege kast! Bijna toch.

Mijn ergste trekje is – volgens mijn vriend – dat ik liever koude koffie opwarm dan ‘m weg te gieten. Maar dat is vloeibaar goud voor elke mama die ’s morgens steevast te vroeg is moeten opstaan. Nietwaar, dames?

Het ‘eentje’

Wat ik dan wel weer wat vaker wil doen, is mijn dochter op haar fiets jagen. Toen ze klein was, gingen we zonder pardon elke dag met de fiets, in de draagdoek of met de wandelwagen naar de crèche. Maar ondertussen heeft dat ukje ook een eigen mening, he. Zelf fiets ik door weer en wind, maar als die schat ’s morgens geen zin heeft om door de kou naar school te fietsen en van die puppy-oogjes opzet, dan geef ik iets te snel toe. Dat heeft er ook wel mee te maken dat ik ’s morgens voor 8u30 graag de lieve vrede bewaar in plaats van al te staan zeuren en ruziemaken. Het resultaat is dan dat ik mezelf onderweg vervloek omdat we voor zo’n kort stukje in de auto springen. En dat is eigenlijk ook geen goed begin van de dag! Werkpuntje!!

Wat is/wordt jouw gekke (eco-)trekje voor 2021? Niet vergeten: alle kleine beetjes helpen!

Laat een reactie achter