Korres - verzorgingsproducten - GreenKit

Korres werkt voor jouw verzorgingsproducten samen met de natuur

Korres werkt voor jouw verzorgingsproducten samen met de natuur 344 445 GreenKit

Je kijkt met andere ogen naar de wereld met zo’n ukkepuk in je buik, die niet kan wachten om de wereld te komen ontdekken, die jouw wereld op z’n kop zal zetten en die aan de start staat van een heel leven. Een moederhart hangt aan de buitenkant van je lijf, zeggen ze wel eens. Ik kan dat enkel beamen. Sinds ik moeder ben, kijk ik anders, voel ik anders en komt alles uit die grote wereld wat harder binnen.

Tegelijkertijd begon ik toen ik zwanger was ook vooral dichterbij te kijken. Naar mijn eigen, kleine wereld. Naar wat ik zélf deed (of niet deed) om die wereld zo goed mogelijk te behandelen. Naar wat ik zelf kon veranderen. Niet enkel voor mijn kleintje dat op komst was, maar evengoed voor mezelf. Want wat ik doe, hoe groot of klein ook, heeft wel degelijk een impact op die wereld.

Ik begon me dus ook vragen te stellen over de verzorgingsproducten die ik gebruikte. Dichter bij jezelf kan een product bijna niet komen: je smeert dat spul letterlijk op je hele lijf. En daar ging ik dan gek genoeg pas kritisch naar kijken toen er nieuw leven in mij groeide. Wat smeer ik eigenlijk op mijn gezicht? Wat gaat er door en in mijn haar en hoofd als ik in de douche sta? Wat zit er precies in die crème die ik na elke douchebeurt aanbreng?

Een zwangerschap is een moment waarop je net iets bewuster bezig bent met je eigen lijf en alles wat ermee te maken heeft. Omdat je het beste wil voor die kleine schat. En dat is maar goed ook.

Korres kijkt kritisch naar verzorgingsproducten

Korres neemt die zorgen alvast voor je weg voor je verzorgingsproducten. Je kan met een gerust hart en zonder nadenken hun producten gebruiken voor lijf en leden. Want Korres denkt bij het produceren van hun verzorgingsproducten al-tijd aan wat het beste is voor jouw lijf. 

Als je over je bolle buik aait, met dat prille kwetsbare leventje dat daar groeit, dan voel je ook meer verbinding met de natuur. Dan voel je weer dat je zelf eigenlijk ook een beestje bent. Een deel van het geheel, een schakeltje in onze kostbare wereld. Korres denkt daarom ook al bij het ontwikkelen van hun producten aan de natuur, vanaf het prille begin, dus testen ze hun verzorgingsproducten al niet op dieren. Dat is een absolute no go. Plantaardige oliën of aminozuren verrijken de producten zodat ze je huid voeden. Top, toch? En Korres kiest daarbij voor ingrediënten van natuurlijke oorsprong want dat is het beste voor jou, je baby én het milieu. Ah ja, want je spoelt al die shampoo en andere producten natuurlijk ook weer van je lijf af en dan komen ze in het water terecht… Om het in ’t kort te zeggen: Korres staat stil bij elke impact.

Een kinderdroom

Het begon allemaal in een kinderhoofdje. En dat is dé beste plek voor geniale ideeën: George Korres ‘speelde’ als 8-jarige al met ingrediënten uit zijn moeders apotheek. Ongetwijfeld enkel met de onschadelijke en zonder ontploffingen en ander kattenkwaad :-). Kijk maar eens op de foto wat een lief onschuldig snoetje hij had! En toén al kondigde hij aan dat hij later zijn eigen verzorgingslijn zou uitbrengen.

Als student farmacie experimenteerde hij verder tijdens zijn stage bij een homeopathische apotheek, op zoek naar natuurlijke remedies voor kwaaltjes. Zijn eerste zelfgemaakte producten testte hij uit… op zijn vrienden! En toen was het zaadje geplant en groeide Korres langzaam maar zeker uit tot wat het nu is. Passie groeit altijd uit tot iets moois.

Het geheim van de Korres verzorgingsproducten

Korres is heel transparant over de ingrediënten die ze gebruiken. En ook over de ingrediënten die ze niet gebruiken. Hormoonverstorende, schadelijke rommel gaat er niet in. Wat je dan wel kan verwachten? Yoghurt in de cooling gel. Yep, yoghurt. Het klinkt wat gek, maar in Griekenland was het al veel langer de gewoonte om met verkoelende yoghurt de huid te verzorgen als de zon te hard z’n best had gedaan. Wat je ook kan terugvinden in Korres? Een typische Griekse witte druivensoort – jaaa, die waarvan ook lekkere witte wijn gemaakt wordt, fyi – in hun huidverzorgingsproduct. Of dennennaalden voor anti-aging. De natuur primeert bij Korres, dat is wel duidelijk.

Wat begon met wat experimenteren door een gepassioneerd kind, groeide uit tot een hele lijn ecologische producten: huidverzorging, badproducten, make-up, haar, zonnecrème. Ben jij ook zo benieuwd wat jouw kleine uk allemaal in z’n mars heeft? En hoe jouw kleintje de wereld zal veranderen? Wordt het een nieuwe George, vol innoverende ideeën, inspiratie en passie, die een verschil zal maken? Ik hoop het alvast, want we kunnen wel wat extra Georgekes gebruiken op deze planeet. 

Dit blogbericht kwam er dankzij de fijne samenwerking tussen Korres en GreenKit. Je vindt een staaltje van Korres in de 5e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos. #publiciteit

Laat een reactie achter