huid-Weleda-GreenKit

Weleda adviseert : smeer wat je kunt eten

Weleda adviseert : smeer wat je kunt eten 1792 768 GreenKit

Zo’n schattig zacht babyvelletje. Het is één van de heerlijkste dingen die er zijn. Maar wist jij dat de huid van je baby 5 keer dunner is dan die van een volwassene? En dat die huid ook nog niet helemaal ontwikkeld is en daardoor ook erg gevoelig? Daar komt nog eens bovenop dat de huidcellen bij een babyhuidje minder dicht op elkaar staan. De talgklieren zijn nog niet helemaal volgroeid en de zuurmantel die de huid van je baby beschermt, is nog onvolledig. Sterker nog, pas als je kleintje 4 kaarsjes uitblaast zal die huid pas een volledig ontwikkelde opperhuid hebben. Geen wonder dat een babyhuid zo kwetsbaar is voor invloeden van buitenaf én makkelijk uitdroogt.

Smeer wat je kunt eten

Omdat die prille babyhuid erg open staat voor stoffen van buitenaf – en dus ook voor de ingrediënten van de producten waarmee je je kindje verzorgt- is het belangrijk om te weten wat je precies smeert. Want wat je op een babyvelletje smeert, komt ook in dat lijfje terecht. Vooral producten die synthetische parfumstoffen, parabenen (conserveringsmiddelen), synthetische reinigers en minerale oliën (paraffinum liquidum, vaseline) bevatten, kun je maar beter vermijden als je geen irritatie wil of de huid wil afsluiten, zoals minerale oliën doen.

Vind jij dat lijstje ook moeilijk om te onthouden? Dit is je houvast: alles wat je smeert, zou je ook moeten kunnen eten. Bij baby’s kun je dat vrij letterlijk nemen, want je kan er bijna zeker van zijn dat ze wel eens een likje crème binnenkrijgen met al dat gesabbel op hun handjes. Of dat ze een slokje van het badwater nemen. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor milde, natuurlijke verzorgingsproducten zonder synthetische toevoegingen.

Calendula voor je huid

Het hoofdingrediënt van Weleda Babyverzorging is Calendula. In z’n andere naam hóór je bijna wat er zo goed aan is: goudsbloem, een bloem die de hele dag de zon volgt zodat de bloemblaadjes veel licht en warmte absorberen. Deze bloem bevat dus heel erg veel actieve bestanddelen. Dat zorgt ervoor dat Calendula al eeuwen bekend staat om haar verzorgende, zuiverende en helende eigenschappen.

Weleda is helemaal gevallen voor dit natuurlijke verzorgertje. Daarom hebben ze een eigen tuin met énkel en alleen biologische Calendula die met de hand geoogst wordt voor de Weleda producten. Hoe geweldig is dat! GreenKit is al een tijdje fan van Weleda. Lees ook de andere blogs : Weleda babyverzorging zorgt al een eeuw voor ons en Verzorgingsproducten van Weleda leggen je in de watten.

Weleda gaat dus erg zorgvuldig om met wat ze wél en niét in hun producten steken, zowel voor je baby als voor jou. Daarbovenop zijn ze ook nog eens bio en 100% natuurlijk. Weleda geeft je graag nog een cadeautje: op hun website geven ze je graag fijne tips, bijvoorbeeld voor het badritueel met je ukkie!

Dit bericht kwam er dankzij de fijne samenwerking tussen Weleda en GreenKit. In de 4e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je een Weleda-staaltje.

 

Laat een reactie achter