Baby tweedehands aankleden

Tweedehands bestaat niet meer!

Tweedehands bestaat niet meer! 1920 1280 GreenKit

Niet dan?

Daar schrik je van, he. Tuurlijk wel. Mijn kast en die van onze kindjes ligt vol tweedehandse kleren. Maar tegenwoordig heet dat ‘pre-loved’. Geef toe, klinkt véél leuker, toch?

Een beetje gek

Het is een gek trekje, daar kan ik niets tegenin brengen, maar mijn humeur kan ’s morgens echt helemaal naar de goede kant draaien als ik de kindjes compleet in een tweedehands, excuseer pre-loved, outfitje kan hijsen. En dat ze er dan nog steeds uitzien om van te snoepen. Van de sokjes over de luiers tot de rompertjes, mini-broekjes en fancy hemdjes met bijpassende trui toe. Onze jongste draagt sowieso al een hoop dingen die zijn zus ook droeg – hoera voor genderneutrale toffe kleertjes, stoere meiden die een ‘jongenstrui’ aandurven en stoere jongens die een ‘meisjestrui’ aandurven. Kleine broer neemt dus volledige tenues gewoon over van grote zus. Maar onze kast puilt ook uit van de leuke kinderkleren die onze kindjes van al mijn lieve vriendinnen mochten lenen.

Zoals een bib dus? Yep!

Heb je het geluk niet om een bende vrijgevige vriend(inn)en rond je te hebben? Niet getreurd, there’s a new hip in town: ‘kledingbibliotheken’. Je neemt een abonnement en zo kan je je ukkie gedurende 2 maanden in leuke kleertjes van toffe merken steken, helemaal volgens het seizoen en al. Zijn de kleertjes te klein? Dan stuur je de doos terug en leen je meteen een maatje groter! Ook je eigen zwangere buik kan er terecht voor een stijlvolle look. Eindelijk gedaan met kleren die maar 9 maanden meedraaien. Topidee als je het mij vraagt!

Oké, tweedehands, maar toch liever van mij!

Toch liever kopen dan lenen? Dan kan je je slag slaan op rommelmarkten, tweedehandsbeurzen van de Gezinsbond of in die mooie leuke tweedehandskledingwinkels waar je tegenwoordig niet eens meer merkt dat dat alles pre-loved is. Heb jij al een paar favoriete tweedehandswinkels? Laat dan zeker in de reacties tips achter voor je mede-provinciegenoten zodat zij ook hippe tweedehands(kinder)kleding kunnen scoren. Tenzij je je favoriete adresjes natuurlijk niet wil prijsgeven 😏.

5 reacties

Laat een reactie achter