Amandelen

Toptip voor dat heerlijke zachte huidje van je baby

Toptip voor dat heerlijke zachte huidje van je baby 1440 960 GreenKit

Een baby blijkt verwoede verzamelaar te zijn. Van pluis, speeksel en melk. Die ukjes verzamelen dat speeksel en die melk het liefst in hun zeven nekplooien, het pluis is verstoppen ze dan weer liever onder hun okseltjes en in die piepkleine naveltjes in hun buikje.

Onze vroedvrouw kwam met een toptip om die verzamelingen weer weg te werken. Zoete amandelolie saves the day! Het zou beter zijn dan water, want water blijft tussen die plooitjes hangen en gaat dan gezellig liggen broeden op bacteriën, maar amandelolie voedt het zachte velletje en brengt geen extra bewoners met zich mee. Het is puur natuur, want er zit geen E-nummertje-dit en bewaarmiddeltje-dat in, het is enkel amandelolie, klaar. Je vindt het gewoon bij de apotheker of de natuurwinkel.

Toen ik een flesje in huis haalde, vreesde ik even dat ik het nooit leeg zou krijgen, maar gelukkig blijkt dat er nog meer nuttigs mee te doen valt op babyvlak: om je handen goed in te vetten voor een heerlijke babymassage, om te deppen op droge huidplekjes, om in het babybad te gieten, om melkkorstjes op het babyhoofdje mee te behandelen, of om gemengd met babyvriendelijke douchegel je eigen goedkope poepvriendelijke verschoningsdoekjes te maken! Multi-inzetbaar stukje natuur dus! Zo’n flesje amandelolie zou dus zeker ook niet misstaan op je geboortelijst.

Is amandelolie met al z’n toepassingen iets voor jou en je baby? Laat het weten in de comments!

Laat een reactie achter