Tandpasta van Jack N’ Jill? Wat zit er eigenlijk in?

Tandpasta van Jack N’ Jill? Wat zit er eigenlijk in? 270 405 GreenKit

Heb je ook al eens opgemerkt hoeveel je kindje in dat mondje steekt, of het nu eetbaar is niet? Ligt er iets binnen handbereik? Je hebt het zelf nog maar goed en wel zien liggen of hopsa, het vertrekt al naar het mondje. Een rammelaartje om aan te likken. Een knuffel om in te bijten. En tandpasta op de tandenborstel, dat is toch om te snoepen, niet?

Een gewaarschuwde mama of papa is er 37 waard

Als mama vind ik het belangrijk om te voorkomen dat er schadelijke stoffen in het mondje van mijn kind komen. Natuurlijk heb ik niet overal controle over, maar ik heb wel wat in te pap te brokken als het aankomt op wat ik allemaal in huis haal. Dus probeer ik daar alvast in te selecteren. Dat ik voor eten, speelgoed, kleding bewuste keuzes kon maken die zowel positief zijn voor mijn kind als voor het milieu, dat had ik snel door. Maar dat dat bijvoorbeeld ook op vlak van tandpasta kan, daar heeft het bij mij wat langer geduurd voor die frank viel.

Organische ingrediënten in mijn tandpasta?

Het tandpastamerk Jack N’ Jill kiest er zonder toegevingen voor om organische ingrediënten te gebruiken bij hun tandpasta. Ze zijn heel open over alles wat ze in hun tandpastatube steken. Je vindt het van naaldje tot draadje uitgelegd op hun website. Ze vertellen zelfs van élk ingrediënt waarom het precies in hun tandpasta zit. Dan weet je meteen wat het eigenlijk voor de tandjes van je kleintje doet! En dat Jack N’ Jill geen overbodige dingen in z’n producten steekt.

Wat wel, wat niet?

Maar ze gaan met plezier voor jou nog een stapje verder. Dacht je aan organisch, koosjer, vega, glutenvrij? Wil je liever geen sls of palmolie in je tandpasta? Of zocht je naar tandpasta zonder fluoride, kleurversterkers of artificiële bewaarmiddelen? Of ben je geen fan van genetisch gemodificeerde organismen? You name it, Jack N’ Jill heeft er rekening mee gehouden.

Ziezo. Nu ben je helemaal up to date. Nog niet uitgelezen over Jack N’ Jill? Ga eens piepen bij de blogberichten Jack N’ Jill: de superheld voor tandjes of Tanden poetsen: Stap voor stap en duurzaam. Wie weet wat ontdek je daar nog allemaal!

Vertel, vind jij het belangrijk om te weten wat er in een product zit?

 

Dit blogbericht kwam er dankzij een fijne samenwerking tussen Jack N’ Jill en GreenKit. In de eerste 2 edities vond je al een staaltje van Jack N’ Jill en hoera, hoera, ook in de 3e editie van GreenKit zal je iets interessants van Jack N’ Jill terugvinden!

Laat een reactie achter