Taart van Tartelies, zij die haar volk gezond leerde zondigen

Taart van Tartelies, zij die haar volk gezond leerde zondigen 768 576 GreenKit

In mijn wereld is élk excuus goed om taart te eten. Een hongerke rond 16u? Taart! Overschotje taart in de koelkast? Ontbijt! Een baby op komst? Taart! En met zo’n extra snoepertje in je buik vind ik weer extra redenen om te smikkelen: zwangerschapsgoestingeskes mogen toch niet genegeerd worden. Of omdat er taart geproefd moet worden voor die geplande babyborrel. En zei er niet iemand dat je nu voor 2 moet eten? Wat zullen we onze toekomstige spruit eigenlijk bij de 1ste verjaardag voorschotelen? Op tijd voorproeven kan geen kwaad, toch? Taart! Taart, taart, zeg ik u!

Zoete zonde zonder zorgen

Al die snoeperij. Lekker natuurlijk. Maar gezond? Gelukkig kwam er een geniale madam op het geniale idee om Tartelies op te starten. Zodat jij en ik, onze kroost en ons (baby)bezoek gezónd kunnen zondigen.

Annelies tovert pareltjes van veganistische taarten voor jouw feest – of voor je doordeweekse goestingeske natuurlijk. De kleurenpracht van al dat lekkers geeft elk feest of tussendoortje een extra cachet. Nee, niet gelogen, oordeel maar zelf! ‘t Zijn net kleine kunstwerkjes, zeker de eenpersoonsminitaartjes. En ze zijn nog overheerlijk ook. Proef zeker ook de caramel shortbread! Oh, breek me de bek niet open. Zo. hard. De. Moeite. Al dat lekkers bulkt dan ook nog eens van het fruit! Welke ouder wil dat niet voorschotelen aan z’n kindjes? En zal hen achteraf nog aanmoedigen om hun vingers af te likken? Aha. Een lekkere mocktail erbij en het hele gezin kan aan de feestdis aanschuiven.

Taart van Tartelies: waar, wat en vooral voor wie?

De eenpersoonstaartjes kan je ook zelf leren maken tijdens één van de workshops die Tartelies regelmatig organiseert. Dikke aanrader. No kidding! Sinds eind juni vind je Tartelies op de Gitschotellei in Berchem, daar kan je trouwens ook de heerlijkste slaatjes en warme maaltijden afhalen als het jullie kookdagje niet is. Haar taarten scoor je ook met gemak op andere plekken, zoals in Boechout, Haacht, Turnhout, Mechelen of Leuven.

De gezonde zoetigheid van Tartelies is trouwens lekker voor iedereen. Veganisten, alleseters, zoetekauwen, of je nu wil of moet letten op wat je in je mond steekt of niet, Tartelies maakt er sowieso een feest van. Alles is vrij van gluten, lactose, geraffineerde suikers en dierlijke producten. En Annelies kookt voornamelijk met biologische ingrediënten. Alstublieft.

De vegan wereld was mij tot voor kort volledig onbekend. Maar nu heb ik een deurtje tot die wereld gevonden! Een heel lekker deurtje. Eentje dat voor mijn part noooooit meer toegaat! Ook ‘s nachts niet.

 

Dit blogbericht kwam tot stand dankzij de fijne samenwerking tussen Tartelies en GreenKit. In de allereerste GreenKit ontdekkingsdoos vind je een biologisch afbreekbaar vorkje of lepeltje van Tartelies.

Laat een reactie achter