Shampoo Bar, ofte wat jij héél erg makkelijk eco kan doen – met korting!

Ik ben de groene doos in mijn vriendenkring en op het werk, dus ik krijg vaak de vraag of ik gemakkelijke tips heb om ecologischer te leven. Met de nadruk op gemakkelijk, want het mag dus niet te veel moeite kosten. De switch die ik dan voorstel, is overstappen op een shampoo bar. Mak-ke-lijk-ste stap ooit.


Wat er dan zo goed is aan een shampoo bar?


Om te beginnen heb je er geen plastieken verpakking voor nodig. Ik zou daar meer uitleg over kunnen geven, maar het komt eigenlijk hierop neer: elke plastieken verpakking die je uitspaart, is een verpakking die niet geproduceerd en weggegooid moet worden. Eén shampoo bar vervangt 3 plastieken flessen en gaat gemiddeld zo’n 80 wasbeurten mee. Dat zijn aardig wat uitgespaarde flessen.


Tweede ecologische voordeel: er zit geen water in. Toen ik nog koppig vloeibare zepen kocht, dacht ik er eigenlijk nooit over na, maar hoe raar is het om op de ene plek water in een product te steken tijdens de productie en dat dan te vervoeren naar een plek waar er ook water beschikbaar is, namelijk in je huis? Dat is een beetje te gek voor woorden, toch? Door tijdens de productie geen water aan shampoo toe te voegen, maar er een droge bar van te maken, kan het transport veel efficiënter worden ingezet.


Nog redenen nodig om je vloeibare shampoo door een shampoo bar te vervangen? Oké, derde voordeel: het is goedkoper. Zo’n rondje lijkt veel te kosten bij de aankoop, maar je krijgt er met die ene aankoop wel 3x hetzelfde resultaat mee als bij het kopen van 3 flessen shampoo. Dan is het rekensommetje snel gemaakt. Aha!


Maar hoe werkt dat dan, zo’n shampoo bar?


Die vraag krijg ik ook vaak. Ook hierover is er opvallend minder te vertellen dan je zou denken. Maak je haar nat (dat doe je met het gebruik van vloeibare shampoo ook, toch?!), wrijf met de shampoo bar over je haar of in je handen tot het schuimt (dat doe je met die vloeibare shampoo ook, he?!). Was je haar en spoel uit (Dat doe je… je weet al wat ik wil zeggen, nietwaar?!).


Moeilijk? Nope.


Ben jij de enige ‘zotte’ in jouw omgeving die haar haar met shampoo bars wast? Dat denk je maar. Al meer dan 40.000 huishoudens douchen plasticvrij. Top, he. Heb je toch iemand in je gezin die jouw nieuwe gewoonte maar raar vindt? Geef het wat tijd. Monkey see, monkey do. Geloof me vrij, ik spreek uit ervaring 😊.


Shampoobars.nl doet meer


Ben je ondertussen verknocht aan je plasticvrije shampoo bar? Dan ben je misschien klaar om weer een stapje verder te gaan. Ook daar weet Shampoobars.nl wel raad mee. Zo hebben ze voor jou ook conditioner bars, body bars, face bars, natuurlijke deodorant én andere badkamer accessoires!


En weet je waar ik al he-le-maal blij van word? Hun verspilmenietjes. Qué? Verspilmenietjes! Dat zijn hun shampoo bars die tijdens het productieproces - met de hand! - per ongeluk een deukje kregen, bars waar een hoekje af is of eentje die wat scheef staat. In plaats van ze weg te smijten, biedt Shampoobars.nl ze aan een verlaagde prijs aan. Want uiteraard doet zo’n verspilmenietje nog helemaal waarvoor het gemaakt is: wassen en lekker ruiken! Zero waste ten top als je ‘t mij vraagt. En daar hou ik van!


Cadeautje voor jou! Korting!


Wil je het eens proberen? Toppie. Je hebt geluk want je krijgt ook nog eens een leuke korting op Shampoobars.nl. Met de kortingscode GreenKit krijg je tot 31/12/22 eenmalig maar liefst 15% korting op je aankoop. Enjoy!


Dit blogbericht kwam er dankzij de fijne samenwerking tussen Shampoobars.nl en GreenKit.

Interessant artikel? Deel het!

Share by: