Tintelijn-GreenKit-bouwmateriaal

Schilderen met een bolle buik? Of laten schilderen?

Schilderen met een bolle buik? Of laten schilderen? 1920 1372 GreenKit

Dat je bij Tintelijn terecht kan voor een alles wat je nodig hebt om jullie kinderkamer om te toveren in een pareltje, daar hebben we ’t al eens over gehad. Maar Tintelijn is meer dan schilderen alleen…

Bouwmateriaal voor elk manusjes-van-alles

Eigenlijk kan je Tintelijn inschakelen om je hele huis onder handen te nemen. Nee, hoor, ze stoppen niet bij het schilderen van de (kinder)kamer. Van de gevel tot de badkamer, dat is allemaal geen probleem! Zelfs je vloer kunnen ze voorzien van een laagje parket of linoleum. Of wou je graag de zolder laten ombouwen tot kinderkamer? Dan brengt Tintelijn met plezier natuurlijke isolatie en maken ze de mooiste kasten uit FSC-gelabeld hout. Lakken, beitsen en vernissen? Met plezier!

Ikke doen

Ga je toch graag zelf aan de slag, maar heb je het nodige materiaal niet in huis? Dan kan je bij Tintelijn machines huren en zelf de handen uit de mouwen steken. Dat is véél milieuvriendelijker dan een machine aankopen die je maar een korte periode zal gebruiken. De tutorial video’s op hun website helpen de (on)handige Harry’s en Henrietta’s al meteen een handje.

Natuurlijke bouwmaterialen

En ze hebben niet enkel natuurverf voor je om muren, hout, metaal, noem maar op te schilderen. Je kan ook eens iets helemaal anders proberen! Ze heel wat ecologische technieken waaruit je kan kiezen. Had je al eens gedacht aan kalei op de gevel? Of kalk? En wist je dat je in je huis ook voor lemen muren kan kiezen? Leem is hét ecologische bouwmateriaal bij uitstek. Het is een bouwmateriaal dat ruim voorhanden is, het is helemaal niet toxisch en het bezit uitstekende vochtregulerende eigenschappen. Ideaal dus! Toch liever behang? Ook dat kan ecologisch. Zonder ingrediënten die het milieu schade kunnen toebrengen of allergische reacties kunnen uitlokken. Zo worden er geen weekmakers, fluorkoolwaterstoffen, PVC of andere gevaarlijke producten gebruikt bij de productie van het behang. En het enige oplosmiddel dat je erin zal vinden is water.

Keuzes te over! Allemaal om samen met jou je dromen waar te maken in huis.

Dit blogbericht kwam er dankzij een fijne samenwerking tussen Tintelijn en GreenKit. In de tweede editie van GreenKit vind je een klein ‘verfblikje’. Als dat geen originele manier is om haarlokjes of tandjes van je lieverd te bewaren! 

Laat een reactie achter