greenkit-vivaiodays-rescue-balm

Rescue Balm en meer van Vivaiodays – voor kritische ouders

Rescue Balm en meer van Vivaiodays – voor kritische ouders 786 659 GreenKit

‘Just a pearl size amount does wonders.’ 

Dat staat er te lezen op de website van Vivaiodays. En dat dat waar is op verschillende vlakken – en dus niet enkel voor het lijfje van je kind en je eigen vel – dat kwam ik te weten toen ik in de geschiedenis en filosofie van dit merk dook. Ken jij Vivaiodays nog niet? Dan is het nu het ideale moment om hun rescue balm, body lotion, cleansing water, zonnecrème, shampoo en conditioner te ontdekken. Ik vond hun verhaal zo inspirerend!

Kom, zet je maar lekker in de zetel, dan neem ik je mee in hun mooie verhaal. 

Het mooie verhaal achter de verzorgingsproducten van Vivaiodays

Elina en Marios stonden op een mooi punt in hun leven: ze zouden mama en papa worden. Omdat ze geloofden dat onderwijs het paspoort is naar een betere toekomst, besloten ze bij de geboorte van hun dochter een ander kind financieel te steunen. Dat bleek zo’n waardevolle ervaring te zijn dat ze bij de start van hun eigen onderneming meer gelijkaardige projecten sponsorden. 

Tijdens één van hun werkreizen zagen ze dat kinderen met een soort gele pasta op hun gezicht rond renden. Dat bleek kurkuma te zijn, wat een helende werking heeft en tegen zonnebrand beschermt. Toen vielen de puzzelstukjes in hun hoofd samen: wat als ze de eeuwenoude helende remedies combineerden met wetenschap en zo organische verzorgingsproducten voor kinderen ontwikkelden? 

What’s in a name

Vivaiodays was geboren. En ze kwamen hun oorspronkelijke belofte aan zichzelf na: met elk van hun producten geven ze een deel van de winst aan een onderwijsproject. De cirkel is rond. En hun naam? Die past prachtig bij hun hele project. Vivaio heeft in het Italiaans 2 betekenissen: een plekje waar jonge plantjes groeien én de plek waar kinderen leren en groeien. Het vat hun passies mooi samen.

Aandacht voor de binnenkant…

Vivaiodays wil echt een verschuiving in de verzorgingssector teweegbrengen. Daarom gaan ze met volle overtuiging voor organisch, van hun rescue balm over hun zonnecrème tot hun conditioner – én ze blijven tegelijkertijd ook kritisch op dat vlak want ze blijven steeds voor de hoogste kwaliteit gaan. 

Maar ze gaat ook verder dan dat. Ze weren koste wat het kost schadelijke ingrediënten en hebben daardoor ook het certificaat ‘cosmos-organic’. Geen gedoe met synthetische geuren of bewaarmiddelen, vegan waar het kan. En allemaal – zet je schrap voor een waslijst aan positieve eigenschappen – biologisch, diervriendelijk, dermatologisch getest voor gevoelige huid, allergenenvrij, glutenvrij en niet genetisch gemodificeerd. 

Vivaiodays kan een hele lijst van schadelijke ingrediënten voorleggen die vooral niet in hun producten voorkomen. Dat stemt me gerust. Onlangs las ik dat je een beetje op je hoede moet zijn als een merk iets vermeldt dat niet in hun product zit. Omdat dat dan vaak betekent dat er over een hele hoop andere schadelijke ingrediënten stiekem gezwegen wordt. Maar de lijst van niet-ingrediënten bij Vivaiodays is lang. Oef.

… en aandacht voor de buitenkant

Ook over hun verpakking van hun verzorgingsproducten werd nagedacht. Goed nagedacht. En dat zorgde voor een baby-safe bioplastic uit recyleerbare suikerrietpulp! Dat verkleint hun CO2-voetafdruk aardig. 

En tussen ons gezegd en gezwegen… Hoe mooi kan een verpakking zijn?! Het is al een pareltje op zich. Ik zou bijna willen dat mijn tube zo snel mogelijk leeg is zodat ik ‘m in een kadertje aan de muur kan hangen 🙂

‘Ontwikkeld voor baby’s, gestolen door volwassenen’ staat er nog op hun website te lezen. Ben jij benieuwd waar je producten van Vivaiodays kan vinden om je baby en de rest van je gezin te verwennen? Hierheen!!

 

Dit blogbericht kwam tot stand dankzij de fijne samenwerking tussen Greendock (distributor van Vivaiodays voor de Benelux) en GreenKit. In de 3e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je de all round rescue balm die je maar liefst op 8 verschillende manieren kan inzetten, voor baby én mama!

Laat een reactie achter