GreenKit-Iebje-FluxGo

Prematuur verdient ook kleur. Iebje maakt het waar!

Prematuur verdient ook kleur. Iebje maakt het waar! 1386 924 GreenKit

Het loopt niet altijd zoals gepland. Sommige ouders moeten plots te vroeg in de zwangerschap – prematuur dus – in het ziekenhuis staan om hun kleintje in hun armen warm te houden in plaats van in die veilige bolle buik. 

Zeker voor de allerkwetsbaarsten is het belangrijk om hen in de beste zorgen te hullen. Iebje helpt je daarbij door voor prematuren kleertjes in biologische stoffen te maken. In vrolijke stofjes en printjes in plaats van het eentonige beige, bruin dat je vaak vindt voor die allerkleinste schatjes. Want het is al geen vrolijke boel als je kleintje te vroeg komt piepen. Tussen die ziekenhuisslangetjes door hoort er wat kleur. Dat verdient dat kleine vechtertje. En de ouders ook.

Hoe Iebje ontstond

Anneleen maakte het zelf mee. Haar zoontje werd te vroeg geboren. En vanuit die ervaring zag ze de nood aan wat vrolijkheid in die moeilijke periode. En Anneleen zag meteen wat ze precies kon doen: in het maatwerkbedrijf VZW FluxGO, waar ze directrice is, startte ze een kinderkledinglijn voor prematuur geboren baby’s op. Vier jaar na de geboorte van haar zoontje Ibe, hield ze een tweede ‘kindje’ boven het doopvont: Iebje.

Op maat van prematuur

Omdat Anneleen weet wat het betekent om ouder te zijn van een prematuur geboren kindje, kon ze ook meteen tegemoet komen aan een paar noden van de ouders. Zo kon ze op verschillende vlakken veel meer doen voor ouders dan ‘zomaar een kledinglijn’ bieden: Iebje levert de kleertjes thuis of in het ziekenhuis, zo kan je als ouder je tijd bij je kleine lieverd doorbrengen in plaats van heen en weer te moeten rennen om kleertjes die passen bij elkaar te sprokkelen. 

Ook in het ontwerp houden ze rekening met ‘belangrijke details’ die het wat makkelijker maken. Jurkjes met knoopjes aan beide zijkanten, rompertjes die niet over het hoofdje moeten, maar handige drukknoopjes hebben op de weldoordachte plekken. Een verstelbaar ‘ceintuurtje’ zodat het leuke broekje al past voor de kleinsten en meegroeit met je lieve uk, of brede elastische banden – die er nog hip uitzien ook! – om broekjes makkelijk aan of uit te krijgen. En een originele salopette die langs de zijkanten opengaan om de verzorging makkelijker te maken. Stoer, vrolijk, speels, kleurrijk, kledingstukjes om fijn te combineren of om apart te dragen. Het kan allemaal bij Iebje. Op de website zie je in enkele muisklikken het hele aanbod en kan je rustig online kiezen en bestellen. 

Iebje voorziet ook een cadeaubon. Zo kunnen grootouders, vrienden, … die je schatje komen bewonderen ook meteen met een nuttig cadeautje voor de (ziekenhuis)deur staan.

Handmade in België

Deze kleertjes worden met zorg gemaakt in een Belgische sociale tewerkstellingsplaats. Dat draagt mooi bij aan hun duurzame verhaal van biologische stoffen en meegroei-kleertjes. Zo weet je ook meteen dat er zorg en aandacht gestoken wordt in de kleertjes én in de mensen die de kleertjes maken.

Daar stopt het verhaal van Iebje niet

Ze kregen de smaak te pakken bij Iebje en breidden hun bio-assortiment voor prematuur geboren baby’s uit met kleertjes voor kinderen van 0 tot 3 jaar. En ook daar wordt het slim aangepakt: deze leuke broekjescollectie is zo ontworpen dat de broekjes tot 3 maten kunnen meegroeien. De buikboord en de broekpijpjes sla je om waardoor je een leuke pofbroek krijgt. Is je baby weer wat gegroeid? Even alles terug omslaan en je kan weer verder. Zo moet je niet elke maand nieuwe broekjes aankopen. En ze zijn nog ideaal voor kindjes die aan potjestraining doen ook!

 

Dit blogbericht vloeit voort uit een samenwerking tussen Iebje en GreenKit. Voor de 2e editie van GreenKit maakte Iebje met hun vrolijke reststofjes de tofste mutsjes, knuffeldoekjes en balletjes.

Laat een reactie achter