GreenKit-Lansinoh-perineum

Hoe je perineum verzorgen, ofte dé ontdekking voor elke zwangere mama

Hoe je perineum verzorgen, ofte dé ontdekking voor elke zwangere mama 504 514 GreenKit

Mama worden, dat opent een hele nieuwe kant van het leven. Bij je allereerste zwangerschap is dat zelfs een compléét onbekende kant. Dus lezen wij, mama’s, ons tijdens onze zwangerschap met veel liefde in over hoe we best voor ons versgeperste gezinslid kunnen zorgen. We lezen over sprongetjes. Over hoe we dat mini-breintje van onze baby al zo snel mogelijk kunnen prikkelen, of we met groentepapjes of fruitpapjes moeten starten. We lezen ons in over de héle babytijd. Of de Rapley-methode bij ons gezin past, over opvoeding, over babygebaren en babyzindelijkheidscommunicatie, over… over… over… (alvast mijn excuses als je nu de rest van de dag met het nummer van Niels Destadsbader in je hoofd zit. Ter mijner verdediging: mijn dochter heeft mij gebrainwasht.)

Maar we vergeten iets. Iets heel belangrijks. Sterker nog. We vergeten iémand.

We vergeten… onszelf.

Hoe gaan we voor onszelf zorgen als kersverse mama?

En dat zorgen, dat gaat over heel wat. In de eerste plaats over praktische dingen. Daarom zijn kraamhulp en kraamkost zo’n geschenken uit de hemel. Maar het gaat ook over onzichtbare dingen, in je hoofd, in je hart, in je gut feeling. Daarom is een netwerk en ondersteuning zo belangrijk. En het gaat zeker óók over fysieke zorg. Over jouw lijf dus. Dat geweldige lijf van jou zet een geweldige prestatie neer en heeft daarom baat bij zorg vóór en zorg ná je bevalling.

Zeker ook down there.

Ja, het gaat hier over het perineum (denk jij nu ‘peri-watte?’ Dan vind je hier een antwoord!). Dat blijft jammer genoeg een beetje een taboeonderwerp waar niet altijd tijdens prenatale consultaties over gesproken wordt. Lansinoh probeert dit taboe te doorbreken en met hun prenatale én postpartum producten mama’s beter voor te bereiden én te verzorgen.

Je perineum verzorgen tijdens je zwangerschap

Het loont de moeite om perineummassage te doen. Je kan zo volgens Lansinoh ( en wetenschappelijk onderzoek!) het risico op inscheuren of een knipje na de bevalling met 16% verminderen. En dat betekent dat je in je kraamtijd ook wat meer op … euh… rozen zit in plaats van te moeten inboeten op comfort. Want heel wat mama’s hebben na de bevalling moeite met zitten door pijn aan hun perineum. Het ziet blauw en is gezwollen. Helaas krijg je als zwangere op voorhand niet te veel info hierover. Maar Lansinoh pakt het wél aan. Informeren, voorkomen en versterken, dat doet Lansinoh veel liever dan zwijgen. Daarom ontwikkelden ze hun biologische perineumolie om in het 3e trimester van je zwangerschap je perineum te masseren.

Je perineum verzorgen na de bevalling

Sinds kort heeft Lansinoh ook producten om je perineum te verzorgen ná de bevalling. Na een toiletbezoek kan je jezelf makkelijk met de peribottle verzorgen. Laat dat schurende toiletpapier maar even aan de kant! Ook de natuurlijke, biologische ingrediënten van de verzachtende spray van Lansinoh geven een verfrissend gevoel en verzorgen je perineum. Dit werd gynaecologisch getest en doet trouwens ook prima dienst na een inscheuring of knip.

En euhm, niet dat je perineum er zelf veel aan heeft, maar de flacon van deze spray – en ook van de perineumolie trouwens – is gemaakt van suikerriet. Dat is goed voor een extra score op de eco-schaal!

Maar dan nu… dé ontdekking.

Maar nu heb ik bij Lansinoh toch wel een ontdekking gedaan, zeker! Eentje waarvan ik het héél erg spijtig vind dat ik het zelf niet had na mijn bevalling. En laat dat nu nét zijn waarom ik met GreenKit begonnen ben: om andere mama’s nog tijdens de zwangerschap de binnenweg naar het ecologische aanbod te wijzen.

Oké. Daarom komt ie. Ben je er klaar voor? Lansinoh heeft… een verzachtend herbruikbaar kraamverband! Ik herhaal: een verzachtend herbruikbaar kraamverband!!! Waarom had ik dat 10 en 7  jaar geleden niet in mijn kraamkoffertje zitten?

Maar pas op, het is zelfs méér dan gewoon een kraamverband. Je kan het opwarmen in de microgolfoven en zo krampen en naweeën verzachten. Of je koelt het af in de diepvries en het zorgt voor verlichting van je perineum, hemorroïden of pijn na een keizersnede. Zelfs thuis doet het verband nog dienst om jeuk bij de genezing van je hechtingen te verzachten.

En had ik ‘herbruikbaar’ al gezegd? Herbruikbaar! Ze komen met 12 wegwerphoesjes, want hygiëne staat uiteraard bovenaan je verlanglijstje als het op je intieme zone aankomt, al zeker na een bevalling, maar het verband zelf kan je hergebruiken. Wat een geweldig product!! #happydance #auauoftochnogniettesnelbeginnendansen

EHBP

Dus. Wat mik jij zéker in je valiesje voor de materniteit? De 4 Pericare-producten van Lansinoh voor EHBP – Eerste Hulp bij Perineum: je olie, je spray, je peribottle én natuurlijk je herbruikbaar kraamverband.

 

Dit artikel kwam er dankzij de fijne samenwerking tussen Lansinoh en GreenKit. In de 5e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je een staaltje perineum massageolie. Meer lezen over de producten van Lansinoh? Dat kan in dit bericht over hun borstvoedingszalf en hun tepelzalf.

#publiciteit

Laat een reactie achter