Online geboortelijst? Doe het zelf met Kleine Spruit

Online geboortelijst? Doe het zelf!

Online geboortelijst? Doe het zelf! 768 576 GreenKit

Wat sprongen we een gat in de lucht toen we eindelijk ontdekten dat er een kleine spruit onderweg was! De eerste geluksmomenten deelden we met onze familie, dan werden ook de vrienden juichend op de hoogte gebracht en voor we het wisten waren we alweer een aardig paar maandjes verder en kwam dé dag dichterbij.

Wel, niet, wel, niet, wel, niet

Wij hadden beslist dat we een geboortelijst niet nodig vonden. Overbodig en te veel gedoe, vonden we. Een rekeningnummer op het geboortekaartje leek ons genoeg. Dan kon iedereen samenleggen voor de wasbare luiers die we op het oog hadden.

Maar gelukkig hadden we vriendinnen die ook al kleintjes op de wereld hadden gezet. En zij wisten ons te vertellen dat een geboortelijst écht geen slecht idee is want kraambezoek brengt nu eenmaal graag een cadeautje mee. En dan brengen ze natuurlijk het liefst iets mee wat jij mooi en bruikbaar vindt zodat het niet in een hoekje op zolder belandt tot je weer eens meedoet aan een rommelmarkt.

Online geboortelijst

Toch een geboortelijst dan maar. Maar we hadden niet echt veel zin om een middag in een babywinkel te gaan rondhangen om te kiezen. En we hadden al zoveel tweedehands spullen op de kop kunnen tikken. Hoe moest dat dan?

—- noot van de ‘redactie’ Het hieronder vermelde Kleine Spruit is er jammer genoeg mee gestopt, maar er bestaan nog zo’n sites, dus lees zeker verder om te weten te komen hoe zoiets werkt en tik dan bij ecosia.org gewoon ’tweedehands geboortelijst’ in —-

In comes Kleinespruit.be ! Eigenlijk is het geniaal, als je er even over nadenkt. Op deze online geboortelijst met uiterst toepasselijke naam kan je alles – ja alles! – gewoon combineren. Je maakt een account aan en je sprokkelt je cadeaus bij elkaar. Je hoeft je niet eens aan 1 webshop te houden. Iets moois gespot op de ene eco webshop? Toevoegen maar! Hét allerbeste top item gevonden op die andere site? Prima! En nu je toch bezig bent, kan je in 1 adem die leuke tweedehands spullen (zelfs degene die je al hebt ingeslagen) toevoegen. Mooi retro dekentje hier, superschattig tweedehands kruippakje daar.

En ook erg mooi: je kan ook gewoon kiezen om een goed doel toe te voegen aan je lijst. Of een inzamelactie voor je bakfiets

Easy peasy

Zelfs voor je bezoekers wordt het gemakkelijk gemaakt: ze kunnen ervoor kiezen om het cadeautje op je lijst te reserveren en het zelf te gaan ophalen, of ze reserveren het en schrijven het bedrag over op je rekeningnummer. En ze kunnen nog een berichtje voor je achterlaten ook! Jij houdt super makkelijk een overzicht op je openstaande en gereserveerde cadeaus via je smartphone/iPad of laptop.

En weet je wat? Het is nog 100% gratis ook. Geen addertjes onders het gras.

Het enige wat jij dan nog moet doen, is kleinespruit.be op je geboortekaartje vermelden en klaar is Kees!

 

Fijn, toch?

 

Dit blogbericht ontstond uit de enthousiaste samenwerking tussen Kleine Spruit en GreenKit. In de 2e (en 3e!) editie van GreenKit vind je een bedankingskaartje voor je kraambezoek dat je opnieuw en opnieuw en opnieuw kan inzetten: zet je kleintje samen met het cadeau en het bedankingskaartje op de foto en stuur het resultaat naar de gulle gevers door als bedanking!

4 reacties

Laat een reactie achter