cadeau Ekodette GreenKit

Nuttig eco cadeau van Ekodette

Nuttig eco cadeau van Ekodette 589 419 GreenKit

Een klein vreugdedansje. Dat deed ik toen ik Ekodette ontdekte. Waarom dan? Om de baseline. Eco + puur + fair. Beter wordt het toch niet?! Dit is echt een online plekje dat ik zeker wil onthouden. Voor mezelf én als ik een cadeau zoek. Je wordt er ook niet overspoeld door een teveel aan vanalles. Geen 7 soorten shampoo of 8 mogelijke herbruikbare rietjes. Niets van dat. Wel puur. En simpel. Overzichtelijk. Wat me aardig wat tijd uitspaart als mama!

Een greep uit het duurzame aanbod

Welke leuke duurzame spullen je dan kan vinden bij Ekodette? Laat me een paar originele voorbeeldjes geven die mij in het oog sprongen en die je niet zomaar overal vindt.

Een uitwisbaar schrift! Toen mijn ukjes pasgeboren waren, wilde ik wat zicht krijgen op de voedingen. Als pasgeboren moeder is het helemaal niet gek om de (borst)voedingen en stoelgang van je kleintje te monitoren. Ik had het zelf nooit gedacht, hoor, maar dat is iets wat voor sommige moeders, mezelf included, plots belangrijk wordt om nauwkeurig bij te houden. Voor eventjes toch, want het is geen info die je tot in het oneindige wil bijhouden. Super handig dus om in je uitwisbare schrift te noteren, want het is in een veegje weer weg. Linkerborst, rechterborst, plasluier, iets-viezere-luier, je kan het zo gek niet bedenken of het is iets waarvan je – toch eventjes – een overzicht wil hebben.

Waar dat uitwisbare schrift ook geweldig voor is, is om al je vragen voor de vroedvrouw in bij te houden. Bij ons kwam Tom, onze vroedman. Ik stelde hem al mijn gekke vragen. En hij vond niks, maar dan werkelijk niks té gek. Ik ben hem nog altijd dankbaar. Mentale rust is hét mooiste cadeau voor een kersverse mama.

Ben je gerustgesteld? Uitwissen die zorgen! Als dat niet therapeutisch is 😊.

En er is nog meer

Veel water drinken is belangrijk, voor iedereen. Misschien hou je er niet van om flessen aan te sleuren, maar hou je niet zo van de smaak van je kraantjeswater? Houtskool om te filteren is je oplossing. En het ziet er nog instagramproof uit ook! (hahaha). Pas op: die filter gebruik je zeker niet voor het water van melkflesjes!

Je vindt echt vanalles bij Ekodette. Vaak sta ik met mijn herbruikbare broodzak bij de bakker als me dé vraag gesteld wordt:

‘Oh wat leuk, waar heb je die gevonden?’.

Weet ik niet meer natuurlijk, het zit al zo lang in m’n systeem, dat ik helemaal vergeten ben waar ik die stoffen broodzak op de kop getikt heb. Maar nu kan ik die mensen makkelijk naar Ekodette doorverwijzen, want zij heeft er ook! High five, Ekodette!

Cadeau, cadeaus, cadeautjes

Eigenlijk voelt deze eco shop een beetje als een cadeauwinkel (zelfs al vind je er ook gewoon poetsspullen enzo). Handig dus, dat ze ook cadeaubons hebben 🙂 ! Als ik zelf iets zou kiezen op de Ekodette website, dan zouden het de mini ecobuds zijn. Hoe schattig zijn die popjes?! Ik zou zo weer een kindje willen zijn om daarmee te spelen. En het gedroogde boeketje zou hier ook niet misstaan. En wat zou ik graag een excuus vinden om het houten kaartje te kopen met de ooievaar die je er zo kan uitklikken en ophangen. Hoe mooi zou dat zijn als wenskaartje bij een geboorte?! Boodschap aan mijn vriendinnetjes: Kan er nog gauw iemand een baby maken zodat ik een excuus heb om zo’n kaartje naar je te sturen? Bedankt!

O jee, o jee, ik zou die winkel wel kunnen leegkopen 😊. Wat is jouw favoriete item op Ekodette? Ofte: Wat wil jij stiekem wel cadeau krijgen?

 

Dit blogbericht komt voort uit de enthousiaste samenwerking tussen Ekodette en GreenKit. Je vindt een herbruikbaar rietje van Ekodette in de 3e GreenKit editie én een leuke verrassing van Ekodette via de groeimeter!

2 reacties
  • Ik voel me eventjes dom, maar wij gebruiken al jaren de koolstoffilter in ons water en wij maken daar ook flesjes mee. (Exclusief borstvoeding tot 6 maand). Waarom mag het volgens jou écht niet? Sleuren met plastic flessen zien wij echt niet zo zitten.

    • Je hoeft je helemaal niet dom te voelen! Er is ook veel verwarring rond want de ene zegt zus, de andere zo. Ik baseerde me op een artikel van gezondheid.be waarin staat dat kraantjeswater voor babyflesjes kan, onder bepaalde voorwaarden. Eentje daarvan is dat het niet gefilterd wordt. Er staat niets bij over de exacte leeftijd. Ik heb zelf ook nieuwe dingen op die website ontdekt (zoals bv dat ook niet elk merk van flessenwater goed is). Hier vind je de link: https://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=3905

Laat een reactie achter