DIY-MarionMaakt-GreenKit

Natuurlijk DiY verzorgingsproduct? MarionMaakt zet je op weg!

Natuurlijk DiY verzorgingsproduct? MarionMaakt zet je op weg! 534 750 GreenKit

Ooit wil ik dapper zijn en zelf de handen uit de mouwen steken om ecologische producten voor mij en mijn gezin te maken. Nu durf ik nog niet zo goed op mijn eentje aan DIY te beginnen. Startersangstje. Met een kleine baby in huis heb ik al wel mogen ontdekken wat voor geweldigs amandelolie allemaal kan doen, maar aan ander geëxperimenteer heb ik me nog niet durven wagen.

Maar ik weet in elk geval al wel wie mij de broodnodige houvast zal bieden eens ik toch durf: MarionMaakt. DIY natuurlijke verzorgingsproducten, here I come… binnenkort!

Wat-wie-waar

Even terug naar het begin. Waarvoor kan je precies bij MarionMaakt gaan aankloppen? Op Marions webshop vind je écht álle ingrediënten, ál het materiaal, álle recepten en álle verpakkingen die je maar nodig hebt om thuis je eigen natuurlijke verzorgingsproducten te maken. Yep, echt alles. Voor jezelf, voor je baby, voor je partner, voor de buren, voor je schoonouders en wie weet wie je nog allemaal zal kunnen verrassen!

DiY, maar Marion zoekt het voor je uit

Dat haar producten voor 100% natuurlijk, 100% puur, 99% vegan moesten zijn, dat was al vanaf het prille begin beslist. Van waar die 99% vegan en niet 100%? De biologische bijenwas is de uitzondering. Zo eerlijk is Marion wel: ze houdt je geen mooie praatjes voor. Ze gaat volop voor ingrediënten van hoge kwaliteit, zoekt haar leveranciers zorgvuldig uit en spit de documentatiefiches van alles wat ze voor jou in huis haalt eerst grondig uit. Haar liefde voor onze huid en onze planeet doet haar voor officiële certificaten kiezen en zo weet jij ook meteen dat het wel snor zit met de producten die je op je huid of die van je ukkepuk smeert!

Bezige bij

Marion zit niet stil. Ze geeft je met veel plezier online én offline workshops waarin jij precies kan leren hoe je je eigen verzorgingsproduct maakt. Maar dat is niet alles. Zo kwam ze op de podcast van Sustainababbels vertellen over hoe ze de sprong waagde om haar platform over natuurcosmetica op te richten. En ze schreef een boek – hoe cool is dat! – De Natuur op je Huid. Hierin vertelt ze je graag waarom natuurlijke cosmetica een goede keuze is. En uiteraard legt ze je daarin van naaldje tot draadje de basisprincipes uit zodat je zelf die verzorgende producten kan maken zonder dat je je moet omscholen tot laborant.

Goed bezig, Marion, woehoe! Of ik een paar vriendinnen ga overtuigen om samen zo’n gezellige workshop te volgen? Zeer waarschijnlijk. Of het boek op mijn wensenlijstje komt? Zijt maar zeker, gij. Dan staat het tenminste al klaar in mijn kast om me te inspireren.

DiY, maar liever lui dan moe?

Dit subtiteltje is stiekem een beetje my middle name. Hoe enthousiast ik ook over DIY ben, ik durf wel eens een luie doos te zijn. En dan is het me allemaal wat veel om uit te zoeken wat ik precies nodig heb. Het moet vooruit gaan, want als mama is tijd een kostbaar goed. Maaarrrrr daar heeft Marion een makkelijke oplossing voor: ze stelde boxen op zodat je in 1 klik alles hebt om je product te maken. En er staat bij haar recepten ook meteen bij hoeveel tijd je erin zal steken. Zo weet je in een oogopslag hoeveel me-time je kan inplannen!

Ik ben alvast benieuwd naar de DIY Box Babyverzorging. Of een Box met alles wat je nodig hebt voor een zelfgemaakte natuurlijke lippenbalsem. Of misschien moet ik toch maar voor de Shampoobar Box gaan. Wel, potverdriedubbeltjes, nu ben ik toch ineens over mijn startersangstje!

Plant powered. Vegan. Met liefde gemaakt, door jezelf, met de hulp van MarionMaakt. Hoe schoon is dat?!

 

Dit blogbericht kwam er dankzij de fijne samenwerking tussen MarionMaakt en GreenKit. In de 4e GreenKit ontdekkingsdoos vind je een recept om babybalsem te maken! 

Laat een reactie achter