mug

Muggenziften zonder gif

Muggenziften zonder gif 640 480 GreenKit

Oké, ben je klaar voor het allervreemdste weetje ooit? Goed, hier gaan we… Muggen houden van zwangere vrouwen. Yep. Dus als jij rondloopt met een groeiend buikje, dan heb je – op muggenvlak toch – dikke pech. Wil je meer weten? Ga dan zeker meer lezen in het blogbericht Muggen houden van zwangere vrouwen.

Maar ook als de bolle-buik-periode voor jou al voorbij is, zijn het vermoeiende dagen als je voor een kleintje zorgt. Heel erg vroeg uit de veren. Vaak ook weinig slaap ’s nachts. Die paar uurtjes rust die je ’s nachts dan wel kan meepikken, mogen toch echt niet verpest worden door een mug die je uit je slaap houdt.

Dé groene remedie tegen muggen

Vroeger stak ik op zwoele zomerse nachten standaard zo’n anti-muggending in het stopcontact naast mijn hoofd. Maar het voelde niet goed. Ik durfde zelf ook niet goed ademen. Beetje stom, ik weet het. Natuurlijk weet ik ook dat dat spul enkel de muggen naar de eeuwige jachtvelden stuurt, maar voor mij rook het toch niet echt natuurlijk. Wat was ik blij toen ik eindelijk op reis een duurzaam alternatief tegenkwam: een muggennet zorgt voor de nodige nachtelijke en zeer natuurlijke bescherming! En ook meegenomen: met zo’n hemelbedachtig iets voel ik me elke nacht net een prinsesje in mijn eigen bed. Soms kruipt er nog wel eens zo’n onding tussen de allerkleinste spleetjes door, maar die zijn op zo’n paar kubieke meter veel sneller gevangen dan in een hele kamer.

Safety first

Als klein vliegend gespuis niet tegen die tabletten-in-het-stopcontact kan, dan heb ik het toch ook niet graag in de buurt van mijn kleine lieverdjes. Dus rond hun bedjes hangt in het muggenseizoen ook een klamboe. Geen roze voor de dochter, hoewel ze dat waarschijnlijk maar al te graag zou willen, moest ze van het bestaan afweten, maar een neutrale beige, in katoen. Lekker licht. Bij de gekleurde synthetische versies krijg ik toch weer een beetje een claustrofobisch gevoel en dan durf ik wéér niet te ademen. Niet al te gek als je weet dat ik ook (heel) moeilijk doe over verf . Ik blijf graag op alle vlakken voorzichtig, he.

Bij baby’s en kleine kinderen moet je natuurlijk veiligheid op de eerste plaats zetten. Een loshangend muggennet is dan niet ideaal omdat ze zich daar tijdens het woelen in kunnen vastdraaien. Gelukkig bestaan er tegenwoordig handige muggennetjes die je strak over een babybed of peuterbed kan trekken, zodat er geen loshangende stukken zijn. Kindje veilig én prikvrij. Ideaal, toch? Hopsa, weer een goed idee voor je geboortelijst!

En een extra joker!

Sinds kort hebben we nog iets extra’s in de slaapkamer waar een mug niet van houdt. Ook natuurlijk. Iets opvallend simpels. Een steen. Niet dat een mug niet van stenen houdt, maar ze houdt blijkbaar niet van de lavendelolie we erbovenop druppelen. Alle beetjes helpen tegen… muggenbeetjes!

Welke natuurlijke muggenval gebruik jij in de kinderkamer?

Laat een reactie achter