zwanger-muggen-greenkit

Muggen houden van zwangere vrouwen

Muggen houden van zwangere vrouwen 1411 913 GreenKit

Zot, he, dat je als zwangere een extra lekker hapje lijkt voor die muggen! Blijkbaar zou dat aan een hogere lichaamstemperatuur en kortademigheid liggen. Daar houden muggen van. Die liefde gaat ongetwijfeld niet in de andere richting. Zelf houd ik die kleine bloedzuigertjes ook graag weg van mezelf –  zwanger of niet – en mijn kroost. Vooral ’s nachts, want nachtrust is heilig! Maar wel graag op een natuurlijk manier.

Weg ermee

In een vorige blogpost kon je al een paar tips lezen nadat ik een paar dingen uitgeprobeerd had om die beestjes weg te houden uit de slaapkamer van groot en klein. Maar ondertussen ben ik weer helemaal klaar voor een paar nieuwe experimenten.

Wat alvast niet werkt? Zo’n ding om in het stopcontact te steken dat ultrasone geluiden zou produceren. Het belooft nochtans vanalles moois: geurloos, veilig en zonder schadelijke chemische middelen. Ik was enthousiast! Op nacht 1 was ik euforisch, want er was geen mug te bekennen. Maar blijkbaar had dat niets met dat verjagertje te maken want op nacht 2-3-4-5-… waren ze er gezellig weer. Weg ermee dus! (Maar jammer genoeg niet met de muggen.)

Het proberen waard tegen muggen

Maar nu heb ik dus weer wat andere plannetjes. Ik ga me een keertje citroengeraniums aanschaffen om voor de ramen te zetten. Blijkbaar vinden muggen dat geen aangenaam geurtje. Geen idee of het werkt, maar stel dat het niets doet, dan heb ik niks verloren want dan staat er toch maar weer een mooi bloemetje aan het raam!

Waar ik nu ook extra op let, is om geen stilstaand water in de buurt van ons huis te hebben. Voor zover ik daar controle over heb natuurlijk. Daar leggen muggen namelijk hun eitjes in. Zo giet ik dus braafjes het emmertje met regenwater bij de plantjes voor we ons bed in duiken. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Wat is jouw ultieme natuurlijke antimuggentip? Inspireer ons!

 

Laat een reactie achter