Mama me-time

Me-time voor mama

Me-time voor mama 1920 1280 GreenKit

Het zijn schatjes, mijn 2 kleintjes, en tegelijkertijd ben ik toch ook heel blij als ze overdag even slapen. Maar dan komt de stress pas echt. Keuzestress. Wat gedaan met dat kostbare uurtje? De was ophangen zodat ie eens niet te lang in de machine zit waardoor je opnieuw moet wassen? Die postnatale buikspieroefeningen die de kinesist als huiswerk heeft meegegeven? Zelf ook wat bijslapen misschien? Of eindelijk wat tijd voor jezelf nemen en achter de naaimachine kruipen om dat kruippakje af te maken, hopende dat het gezoem je schatjes niet te vroeg wekt? Het enige echte juiste antwoord is… me-time voor mama!

Me-time

Misschien zou het wijs zijn om dan een klein zen-momentje in te lassen. Met een kopje thee. En een stukje chocola. Want voor jezelf zorgen als kersverse mama is net zo belangrijk als voor je baby zorgen. Het. Is. Geen. Overbodige. Luxe. En toch vergeten we het vaak, lopen we onszelf voorbij in de drukte en ploffen we ’s avonds uitgeteld op de zetel zonder eens een minuutje van de dag aan onszelf besteed te hebben. Ik beland dan spijtig genoeg meestal op Pinterest, op zoek naar geknutsel met wc-rolletjes of andere zinloze pins. En dan heb ik achteraf spijt dat ik mijn kostbare tijd niet wat zinvoller voor mezelf heb ingezet. Dat kan dus beter!

Afgesproken?

Dus we spreken af, jij en ik, dat we vanaf nu tijd nemen. Niet vanaf morgen, maar vanaf nu. We nemen élke dag tijd om iets te doen waar enkel wij plezier aan hebben. Dus hier met dat boek dat al zo lang naar je ligt te lonken, zoek die loopschoenen achteraan in de kast, timmer dat zelf te maken nachtkastje in elkaar, bel die vriendin die je al zo lang niet meer gehoord hebt of spring je koersfiets weer op.

Wat zou jij graag willen doen met die kostbare me-time en wat doe je uiteindelijk écht met die kostbare tijd? Laat het hieronder weten!

Laat een reactie achter