eco-baby's-GreenKit-Kudzu

Vind bij Kudzu alles voor je eco-baby, mét giveaway!

Vind bij Kudzu alles voor je eco-baby, mét giveaway! 392 392 GreenKit

Dat ik Kudzu al kende vóór ons baby-avontuur, dat had ik al eens verteld. Logisch dus dat ik ook weer bij hen terecht kwam toen ik naar eco-baby spullen op zoek ging. En Kudzu stelde niet teleur! Lees vooral mee over onze ervaring met Kudzu én ontdek onderaan de leuke giveaway!!!

Eco-baby = ecologische babyspullen

Onze grootste eco-stap in het babytijdperk? De wasbare luiers die we bij Kudzu aankochten. Ik heb zelfs toen – in een pre-GreenKit tijdperk, waar is de tijd 🙂 – nog een blogartikel voor Kudzu over mijn ervaringen met die wasbare luiers geschreven. En nu doen ze mee aan de GreenKit! De cirkel is rond :-).

Weet je, achteraf gezien verbaast het me toch wel een beetje dat wasbare luiers zo’n grote stap leken. Eigenlijk ligt het aan dat woord ‘wasbaar’. Zo’n luier gebruik je, je wast ‘m en… je gebruikt het opnieuw. Maar dat is toch niets speciaals want dat doen we toch met zoveel dingen?! Met al onze kleren bijvoorbeeld. Met washandjes en handdoeken. Met lakens. Borden, bestek, glazen. Daar staat toch ook nergens ‘wasbaar’ voor?

Misschien moeten we het eens omdraaien. We laten vanaf nu het woord ‘wasbaar’ weg en bij alle andere dingen die voor eenmalig gebruik zijn, maken we de formulering wat duidelijker. In plaats van ‘wegwerp’ zetten we daar dan ‘eenmalig-en-om-verspillingsgewijs-meteen-weg-te-gooien’ voor. Zoals eenmalig-en-om-verspillingsgewijs-meteen-weg-te-gooien plastieken rietjes. Of eenmalig-en-om-verspillingsgewijs-meteen-weg-te-gooien maandverband. Eenmalig-en-om- verspillingsgewijs-meteen-weg-te-gooien oorstokjes.

Beter, toch?! Dat maakt het ook veel duidelijker dat ‘wasbaar’ eigenlijk het normale is en wegwerp niet. En dan zal het besef sneller komen dat we voor al deze dingen een betere, sterkere, herbruikbare versie kunnen aankopen. Bij Kudzu bijvoorbeeld. Zo gaan we Earth Overshoot Day volgend jaar hopelijk toch een beetje verder naar achter kunnen duwen.

Maar terug naar die ecologische babyspullen…

Maar bon, ik raakte afgeleid. Ik had het over alle ecologische babyspullen die wij bij Kudzu gevonden hebben.

Ook onze roestvrij stalen babyfles kwam uit deze fijne webshop. Wat prima voor mezelf werkte – een RSV drinkbus – leek plots ook heel erg logisch om voor ons kindje in huis te halen. Wat later kwamen de glazen flesjes met siliconen bescherming er pas in hun webshop. Dat had ook wel iets voor ons geweest. Met die vrolijke kleurtjes!

Bij baby’s denk ik ook meteen aan het hele lijstje verzorgingsproducten dat je plots in huis haalt. In het aanbod van Kudzu vind je een aantal van de andere partners van GreenKit terug, zoals Jack ‘N Jill en Weleda. Dat is natuurlijk geen verrassing, want dat is een fijne eco bende. 🙂

Prachtcadeaus, niet enkel voor een eco-baby!

Bij Kudzu kan je ook terecht voor je eco geboortelijst. Online, of even een afspraak maken ter plekke en het is zo gepiept.

De meter van onze jongste bracht als kraamcadeau prachtige bordjes mee die ze bij Kudzu gevonden had. Zo waren we eindelijk van onze plastieken exemplaren verlost die nog uit een tijd stamden toen we niet beseften dat we dat plastiek liever niet in de mondjes van onze kleintjes zagen verdwijnen. Fijn dat we de overstap toch along the way hebben kunnen maken.

Een draagdoek hoorde voor mij ook bij de niet te missen babyspullen en ook dat vind je bij Kudzu. Een draagdoek is naar mijn mening een groot cadeau voor de baby én de ouder. Lekker knus en veilig bij elkaar en tegelijkertijd je handen vrij hebben terwijl je baby een dutje doet. Ideaal!

En natuurlijk kan je op je Kudzu geboortelijst ook de allerleukste milieuvriendelijke babyspeelgoedjes zetten. Ik ben al lang blij dat ik zelf niet meer moet kiezen tussen al die leuke speeltjes want ze zien er allemaal even snoezig uit…

Het eerste woord

Het eerste woordje dat je kindje zegt, is doorgaans ‘mama’. Het woordje dat de meeste toekomstige ouders als eerste leren is ‘tetradoek’. Als er iets onmisbaar is voor een kersverse ouder, dan is het wel een tetradoek. Om je baby op te leggen als je ergens onderweg moet verschonen. Om over je schouder te draperen als je je baby rechthoudt na het voeden, om even tot knuffeldoekje om te dopen bij een moeilijk momentje. Als noodoplossing omdat je geen slabbetjes hebt ingepakt. En een mens zou het bijna vergeten: gewoon als handdoek, wat het uiteindelijk toch is! Multifunctioneel. En dus heeft Kudzu een mooi aanbod aan tetradoeken. In alle kleuren én met een strikje errond.

Conclusie?

Als ik mijn kasten opentrek, dan zie ik meteen het bewijs: Je kan bij Kudzu alles vinden om je nestje duurzaam in te richten voor je kind. Van herbruikbare rietjes tot milieuvriendelijke pleisters. Yihaaaa!

Win-Win-Win… giveaway!

Ooooooh, wat heeft Kudzu in samenwerking met GreenKit een fijne giveaway voor jou! Vertel hieronder wat jij het leukste vindt in het Kudzu-aanbod en waarom. Misschien win jij dan wel een All-in-One Maxi Kit van Cheeky Wipes ter waarde van 49.95 euro. Zo kan jij het billenwerk meteen groen aanpakken!    ——- Deze giveaway is ondertussen afgesloten ————-

 

Dit blogbericht kwam er dankzij de fijne samenwerking tussen Kudzu en GreenKit. In de 4e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je een herbruikbare tas van Kudzu.

50 reacties
  • Thomas Vanhoutte 5 oktober 2021 at 12:25

    Mijn oog valt toch op het biologisch afbreekbaar afwasmiddel.
    Zelf probeer ik zo ecologisch mogelijk te leven. De flesjes van ons zoontje afwassen doe ik nu met Marcels green soap en bevalt prima!
    De flesjes zijn nu eco-proper! 🙂

  • Inge Stroobandt 5 oktober 2021 at 12:57

    Wij zijn hier fan van alle tandpasta van Jack N’ Jill. Vooral de aardbei valt hier in de smaak bij onze jongste. Die zou er gewoon van eten.

  • Het is een prachtige webshop, zowel voor baby’s als voor het huishouden. Ik ben zeer tevreden over mijn aankoop.

  • Ik ben momenteel grote fan van de zwangerschapsolie van Weleda. Smeert super vlot en ik doe al best lang met mijn eerste flesje. Verder vind ik alle producten van Weleda ook enorm goed ruiken en deze doet zeker niet onder 😉

    Wij gaan voor ons eerste kindje gebruik maken van wasbare luiers in combinatie met de Cheeky Wipes. Benieuwd hoe dit avontuur gaat lopen!

  • Ik ben vooral fan van de wasbare borstcompressen.
    Ik vind ze veel aangenamer dan de wegwerp variant, en als ik denk aan hoeveel afval ik heb uitgespaard, word ik helemaal gelukkig. Ik had ze wel bijna niet gevonden op de website, want ik zocht bij zwangerschap en kraamtijd. Maar ze waren te vinden onder de intieme hygiëne producten.

    • Jaaaaaa! Kleine tip voor als je borstvoedingsperiode voorbij is: je kan ze achteraf prima gebruiken als wasbaar ontschminkingsdoekje. En mijn kindjes smijten ze tijdens het badmoment graag tegen de tegelmuur want ze blijven zo leuk plakken 🙂

  • Nele Vandenabeele 5 oktober 2021 at 13:48

    Kudzu gaat voor mij over de juiste keuzes maken, waar je zelf en de planeet blij van wordt.
    De producten die je helpen om zélf producenten te maken zijn mijn favoriet! Zo leerde ik door kudzu zelf tandpasta, deo, wasmiddel en allesreiniger maken. En wij zijn zeker en vast van plan om deze lijst te blijven aanvullen. Dank u kudzu!

    • Zo leuk dat je een DIY-er bent! Dat is een stap die ik nog niet gezet heb. Wat niet is, kan nog komen natuurlijk…

  • Wij zijn grote fan van de Bamboozle nachtluiers! We gebruiken ze zowel overdag als ’s nachts. We hebben zelden lekkende luiers en amper rode billetjes. De prints zijn zo leuk, een plezier om aan te doen bij ons dochtertje.

  • Het eerste item dat ik ooit kocht bij Kudzu was een EcoEgg Wasbal. Meer dan een jaar later ben ik er nog steeds heel tevreden van: geen gezeul met dozen waspoeder, niet om de haverklap een plastic verpakking van vloeibaar wasmiddel of wasverzachter in de vuilnisbak, geschikt voor het babyhuidje én per gedraaide was komt het zelfs goedkoper uit dan de ‘klassieke’ wasproducten. Kortom, zo’n wasbal is een zeer laagdrempelige stap naar een groener leven.

  • Ik – of is het misschien eerder de zoon van 3 – zijn hevige fan van het uitgebreide aanbod aan speelgoed van Kudzu, en dan vooral de ‘voertuigen’ sectie. Ook de ECO schrijfwaren vallen in de smaak – dat vind je niet snel elders, zeker niet in zo een uitgebreid aanbod. Ik heb ook al verschillende schoonmaakmiddelen gebruikt die ECO-clean housekeeping mogelijk maken!

  • Wat ik het leukste vind aan het Kudzu aanbod is de verscheidenheid aan producten, en ook binnen producten de ruime keuze. TOP!
    Maar het meest tevreden ben ik toch van de tandenborstels van Lamazuna. Maar dat is misschien omdat ik nog maar net mama geworden ben van een dochtertje, en dus nog niet alle babyproducten heb kunnen testen!

  • Heerlijk hoe uitgebreid het gamma van kudzu is! Ik ontdekte het eerst om in het huishouden en eigen welzijn ecologischer te zijn, maar nu dus ook met ons kindje Wasbare luiers, verzorgingsproducten, speelgoed en allerlei producten om hem plasticvrij te doen opgroeien hebben we al in huis gehaald. Wij zijn grote fan!

    • Fijn om zo stap per stap te ontdekken hoe gigantisch veel makkelijke eco-oplossingen er zijn voor… tja, alles, he!

  • Bij Kudzu kan je echt alles vinden voor een ecologische levensstijl. Ik hou van hun shampoos en de Marcel’s producten zijn geweldig. Er is een kleintje op komst en nu ontdek ik de glazen melkflesjes met sleeve. Zal die zeker eens proberen. De kleurtjes zijn ook zo fris.
    Ook de confetti wenskaarten zijn leuk om geven / en krijgen. Kortom ben wel fan van Kudzu.

    • Proficiat met je toekomstige superheldje! Die glazen melkflesjes met sleeve vind ik ook tof. Ik heb ze jammer genoeg te laat ontdekt 🙁 Gelukkig ben jij er wel op tijd bij!

  • Al jaren zeer tevreden van de herbruikbare inlegkruisjes! Heeft me al veel centjes en afval bespaard . En die cheeky wipes kunnen we hier wel gebruiken met een kleine baby in huis!

  • Wasbare luiers! Een stapje dichter bij een ecologischer leven en dit zonder chemische toevoegingen die schadelijk kunnen zijn voor die zachte babybilletjes

  • Marjolein Beeckman 5 oktober 2021 at 20:31

    Naast alle andere fijne en interessante spullen die duidelijk maken dat ecologisch allesbehalve ouderwets of saai is, springen de Dino Pops Ijsjesvormen (die per6) er voor ons toch echt uit. Stoere en gezellige snackmomenten gegarandeerd maar dan zonder de suikerbom en het afval. Win-win.

  • De All-in-One Maxi kit zelf 🙂
    Bij de geboorte van ons zoontje gebruikten we katoenen doekjes met daar lotion op maar dit lijkt me zoveel makkelijker en beter.

  • zoveel leuke dingen bij Kudzu, mocht ik kunnen, dan kocht ik de ganse webshop leeg.
    Maar wat het meeste aanspreekt, zijn de wasnoten, want naast zero waste zijn ze ook het enige wasmiddel dat mijn oudste zoontje kan verdragen.

  • Mijn oog valt voornamelijk op de intieme hygiëne. Na mijn bevalling ontdekt dat ik allergisch ben aan kraamverband, jammer genoeg pas na een paar dagen dus na voldoende brandende pijn overgeschakeld op de gewone tetradoeken in het ziekenhuis en toen ik thuis was op biologisch maandverband. Wat een opluchting was me dat. Toen ook de beslissing genomen om, als ik terug mijn maandstonden zou krijgen (wanneer dit ook mag gebeuren want met borstvoeding geven komt het altijd wat later op gang) om zo biologisch en ecologisch mogelijk te gaan en om over te schakelen op de menstruatiecup en biologische inlegkruisjes.

    • Zoooo belangrijk die intieme hygiëne, maar we weten te weinig van wat er in die verzorgingsproducten zit en wat het met ons lijf doet. Ik ben blij dat je een oplossing gevonden hebt!

  • Ik kwam tijdens mijn eerste zwangerschap bij Kudzu terecht tijdens mijn zoektocht naar de wasbare luiers. Nadien was de stap niet meer groot om ook de glazen flesjes, verzorgingsproducten en wasproducten te bestellen. Binnen dit en enkele dagen beval ik van ons tweede kindje en intussen heeft Kudzu geen geheimen meer voor ons 😉

  • Ik kan niet kiezen tussen de luiers, fan van alle printjes! Ons dochtertje is nog maar 3 maanden oud en we lenen de kleinste maat luiers van haar neefje en nichtje (da’s nog meer eco), maar moeten binnenkort zelf de grotere maat kopen, daarom keek ik al eens 🙂
    Heel benieuwd ook naar de cheeky wipes set! Ik maakte zelf herbruikbare billendoekjes uit restjes stof, maar maakte er wat te weinig (veeeeeel nodig met een kleintje).

  • Wij kochten al een hele reeks leuke spulletjes bij Kudzu. Zowel voor het huis, onszelf als voor onze dochter. Onze favoriet is het Tikiri bijtleeuwtje. Deze is al meer dan 2 jaar een trouwe vriend van onze dochter! Met een 2de kleintje op komst, kunnen we zeker een extra set cheeky wipes gebruiken!

  • Helemaal fan van de borstvoedingscompressen met prints.
    Ik vond net mijn enkele herbruikbare effen witte terug van de eerste zwangerschap, maar die leuke prints op de webshop staken nu mijn ogen uit! Ze zullen goed gebruikt worden.

  • Jullie webshop heeft een immens groot aanbod aan prachtige producten die net enkel ecologisch een duurzaam zijn maar ook gewoon mooi en trendy. Dit is niet altijd een makkelijke combinatie! Mijn zoontje hier is vooral fan van de tandenborstel – en pasta van jack’n’jill en de speeltjes van tikiri (het krabje en de krokodil). Voor ons tweede zoontje, verwacht in maart 2022, zou ik graag de cheeky whipes uitproberen!

    • Ja, mooi allemaal, he! De tijd dat duurzaam gelijk stond aan muf en geitenwollensok is al laaaaang verdwenen. Gelukkig maar!

  • Ik ben een grote fan van het siliconen eetservies voor baby’s en de glazen babyflessen. Met alle informatie die je tegenwoordig ontvangt omtrent microplastics en schadelijke producten in heel wat eet- en drinkgerei voor kinderen is dit aanbod voor mij een verademing. Kwaliteit verzekerd en zonder angstig te moeten zijn over mogelijkse schadelijke stoffen die vrijkomen bij het eten/drinken/opwarmen. En het ziet er allemaal nog leuk uit ook!

  • Oh ik zou wel alles kunnen kopen van kudzu. Ik ken het nog niet zo goed. Maar gebruik wel wasbare luiers en andere eco keuzes worden hier steeds meer stapsgewijs gemaakt. Mijn volgende stap in de planning is de eco egg voor in de wasmachine, die zou ik willen uitproberen.

Laat een reactie achter