Kraamkost to the rescue

Kraamkost to the rescue 1920 1080 GreenKit

Wat staat er op de geboortelijst voor jouw kleintje? Ongetwijfeld allerlei nuttigs, moois, leuks, … Maar heb je ook aan jezelf gedacht? Want zeker de eerste weken met zo’n kersvers ukkie in huis is het belangrijk om ook voor jezelf te zorgen. En dat kan ‘m in kleine dingen zitten, zoals… ervoor zorgen dat er kraamkost op je geboortelijstje staat! Wees maar zeker dat je kokkerellende vrienden, collega’s of familie maar al te graag op die vraag ingaan!

Ooooh zoooooo handig

Denk er eens even over na. Jij en je partner steken de hele dag al jullie aandacht en energie in het leren kennen van jullie baby. Zou het dan niet geweldig fijn zijn om dan gewoon de beentjes onder tafel te kunnen schuiven omdat andere keukenprins(ess)en al voor jullie in de keuken hebben gestaan!? Restaurant in eigen living/terras? Daar zou ik meteen voor tekenen!

Soms vinden de buren het ook leuk om een cadeautje te brengen. Maar, geef toe. Zit je echt te wachten op de zoveelste knuffel? Misschien is dit dan wel iets voor jullie: hang een leuke affiche aan je raam met ‘Je maakt ons blij met kraamkost/We love kraamkost’. Mensen geven het liefst iets waar je echt iets aan hebt, dus ze zullen het fijn vinden om op zo’n subtiele tip in te gaan. Ook op je geboortekaartje misstaat zo’n hint niet.

Een grote pot spaghettisaus, quiche, een slaatje aan je deur. Wie wordt daar niet blij van? En de milieuwinst? Je haalt dankzij kraamkost geen extra spullen in huis! Maar wel heeeeel veel lekkers 🙂 .

Kraamkost next level

Als je veel enthousiaste koks rondom jou hebt weten te verzamelen, dan kan het handig zijn om een paar gerechten de diepvries in te zwieren zodat je ze kan opsparen voor de cruciale momenten. Herman Van Veen verwoordde het mooi: ‘Opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats.’ In kraamkosttaal: eet de overbodige diepvriesdingen (aka ijs) op voor de bevalling, zodat jullie de diepvries optimaal kunnen (laten) vullen met kraamkost!

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je geen keukenprins(ess)en in je buurt hebt. Dan zou je eventueel zelf al met voorbedachten rade aan het koken kunnen slaan. Of. Of of of… misschien vinden je vrienden het fijn om je die eerste weken op culinair vlak bij te staan door je te laten genieten van wat professionele keukenprins(ess)en zoal uit hun kookpotten toveren. Smullen maar van die catering!

Over dat geniale idee…

… las ik voor het eerst bij deze madam. Je vindt er zelfs een tekening – kant-en-klaar – om op je geboortekaartje te gebruiken! En ze geeft ook meteen nog een paar extra tips over hoe je het kan aanpakken om kraamkost te vragen aan je babybewonderaars.

 

Vertel, wat is jouw ideale schotel om te maken voor een ander? En wat vind jij van het kraamkostconcept?

Laat een reactie achter