Houten speelgoed ofte houten vriendjes voor het leven

Houten speelgoed ofte houten vriendjes voor het leven 446 557 GreenKit

Vóór ik kindjes had, wist ik het zeker: mijn kindjes zouden enkel met houten speelgoed spelen. Jaaaaa. Een mens heeft wel meer gekke ideeën tijdens de zwangerschap. Zo dacht ik ook dat ik wekelijks cake zou staan bakken met mijn kinders. En dat ik hen voor hun 18 nooit langer dan 10 minuten voor de tv zou planten. Nooit, zeg ik u!

Tja… Nu weet ik wel beter.

Dat idee om voor m’n kindjes enkel houten speelgoed te voorzien, werd zoals de meeste dappere plannen wel wat aangepast. Zo ben ik ook een fervente rommelmarktjesbezoeker die al eens niet-houten spullen mee naar huis sleurt. Maar véél houten speelgoed bleek wel een heel haalbare kaart te zijn. En een webshop zoals Houtenvriendjes helpt je daar aardig bij! Puzzels, domino’s, rammelaartjes. Stapelspeeltjes, trekdiertjes, een dokterssetje, een keukentje, bouwpakketten, poppenhuisjes, boekjes. Muziekinstrumenten. Je vindt het er allemaal. In hout!

De 2 proefkonijnen

Sarah en Glenn startten aan hun duurzame ondernemersavontuur toen er bij hen thuis 2 kleine kindjes rond trippelden. Het was een oude droom die weer vanonder het stof gehaald werd. En gelukkig maar. Want Houtenvriendjes is echt iets waardevols geworden. Natuurlijk gaan ze voor speelgoed dat leuk is voor de kinderen, maar ze letten er ook op dat het lang meegaat en tegen een stootje kan. Daar komen hun 2 inwonende proefkonijnen goed te pas als testpubliek!

Het is niet al hout wat blinkt. Of zoiets.

Maar het houten speelgoed moet bovenal ook veilig zijn. Dus er moet toch nog opgelet worden want niet alle houten speelgoed is even goed. Bij Houten vriendjes kijken ze extra goed uit om hoge kwaliteit aan te bieden en houden ze een extra oogje in het zeil als het op lakken en verven aankomt. Die moeten vrij van oplosmiddelen zijn en uitsluitend op waterbasis vervaardigd zijn. Schadelijke chemische weekmakers of giftige oliën komen er bij hen niet in. Dat is extra belangrijk want kleine kinderhandjes grijpen alles vast én elk stukje speelgoed moet standaard eens geproefd worden, toch? Dan wil je er maar liever zeker van zijn dat dat allemaal oké spul is.

Wil je graag meer weten of die dingen? Google dan zeker eens REACH, wat staat voor Registration, Evaluation and Authorisation of CHemicals.

Streng, maar rechtvaardig

De ecologische kant krijgt evenveel aandacht bij Houtenvriendjes. Sarah en Glenn weigeren producten zonder transparant ecologisch verhaal te verdelen. Ze willen houten speelgoed verkopen waar ze echt achter staan! Zo breiden ze hun assortiment steeds verder uit met houten speelgoed dat het FSC®-keurmerk draagt en dus voor bijzondere milieu- en sociale verantwoordelijkheid staat. De gebruikte houtmaterialen komt uit gekweekte bossen of plantages die regelmatig en onafhankelijk worden gecontroleerd en gecertificeerd volgens de strenge internationale richtlijnen van de Forest Steward Council (FSC®).

Zo zie je maar. Wat klein begint bij je eigen gezin en kinderen, wordt voor je ’t weet een hele onderneming met webshop en al. En weet je wat ik zo mooi vond om te lezen op de website van Sarah en Glenn? ‘Elke bestelling die binnenkomt, is voor ons een bevestiging dat we schrijven aan het juiste verhaal. Onze droom, die jullie mee werkelijkheid maken en die ons zoveel energie geeft!’

Echt een mooie droom. Voor hen én voor hun klanten.

Dit blogbericht komt voort uit de enthousiaste samenwerking tussen Houtenvriendjes en GreenKit. In de 2e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je een pakje potloodjes. Leuk idee als alternatief voor de suikerbonen!

Laat een reactie achter