prematuur-Kleine held-GreenKit

Hoe jij een heldin kan redden – vzw Kleine Held voor prematuur geboren baby’s

Hoe jij een heldin kan redden – vzw Kleine Held voor prematuur geboren baby’s 640 480 GreenKit

Ik leerde via GreenKit Sofie van vzw Kleine Held kennen. Een mama met een verhaal over haar prematuur geboren dochter, haar sterrenkindje. Een mama met veel moed. Haar te vroeg geboren dochtertje haalde het 7 jaar geleden niet. Maar zij vond als mama de kracht om haar verdriet in te zetten voor iets positiefs.

vzw Kleine Held werd geboren

Sofie richtte vzw Kleine Held op, om ouders met een prematuur geboren baby iets positiefs te geven tijdens die moeilijke periode. Een hele hoop vrijwilligers zet zich met plezier achter de naaimachine om voor elk klein vroeggeboren held(innet)je of zieke pasgeborene een vrolijk pakket te maken. In elk van die gratis pakketten zitten vlaggetjes, praktische kleertjes die makkelijk rond ziekenhuisbuisjes kunnen, een rompertje, een couveusedekentje, een wikkeldekentje, een geurdoekje en nog wat leuke of handige spulletjes. Zo probeert Kleine Held voor een thuisgevoel te zorgen in de kille ziekenhuisomgeving. En voor een sprankeltje vrolijkheid. Want elke geboorte verdient een feest, ook als er een donderwolk overvliegt.

Er is nog meer

Grote broertjes en zusjes worden niet vergeten. Want eigenlijk zijn zij nog klein, wat het voor hen ook een extra moeilijke gebeurtenis maakt die moeilijk te begrijpen is. Zij krijgen een zorgenvriendje, een klein knuffeltje aan wie ze al hun zorgen kunnen vertellen.

Maar vzw Kleine Held maakt ook plaats voor mooie momenten. Een paar fotografen staan klaar om deze kersverse gezinnen een kosteloze, liefdevolle fotoreportage te geven op de dienst neonatologie. Foto’s helpen bij de verwerking én herinneren ouders eraan dat er naast de angst en het verdriet tijdens die periode vooral ook veel liefde was.

Hoe kan jij helpen?

Voor Sofie is het financieel knokken om dit gratis pakket te kunnen geven aan alle ouders die een lichtpuntje kunnen gebruiken. Nu dreigt er na 7 jaar een einde te komen aan haar prachtige project omdat de centjes op zijn.

Maar Sofie geeft het niet op. Teamwork makes the dream work, is haar motto, daarom gelooft ze in de kracht van crowdfunding én is ze op zoek naar een team voor sponsoring, marketing, webshop en events om haar vzw weer sterker te maken.

Voel jij je geroepen om vzw Kleine Held op jouw manier te steunen? Ga dan zeker naar www.kleineheld.be.

Merci, he.

 

Laat een reactie achter