kind-en-het-badwater-GreenKit

Het kindje en het badwater

Het kindje en het badwater 1920 1280 GreenKit

Kind proper. Check. Kind uit badje. Check. Badwater weggieten. Not check. Dat vind ik nu zo’n zonde om dat gewoon leeg te kappen. Want water is een kostbaar goed en we laten er al te veel zomaar van wegstromen. Hetzelfde gevoel bekruipt me als ik drinkbussen terugvind in boekentassen en als ik geen idee heb hoe lang dat water daar al in stilstaat. Weggieten dan maar?

Het groene duiveltje

Ik heb het al geprobeerd, hoor, het achteloze leeggieten der kinderbadjes en drinkbussen. Het gaat me niet goed af. Dan denkt mijn groene duiveltje ‘Dedju, daar hadden we iets nuttigers mee kunnen doen.’

Dus hebben mijn groene duiveltje en ik er samen eens rustig over nagedacht en we hebben een oplossing gevonden waar we allebei mee kunnen leven. Het badwater gebruiken we om het toilet door te spoelen. En het water dat al veel te lang in drinkbusjes staat en waarvan ik dus niet weet of er al plantjes in groeien… giet ik bij de huiskamerplantjes! Dat is eigenlijk de logica zelve, he.

Dan blijft mijn groene duiveltje stil. Maar doet ie wel een klein vreugdedansje.

Heb jij een groen duiveltje? Wanneer danst ie? Laten we elkaar inspireren!

Laat een reactie achter