Haptonomie

Haptonomie brengt jullie 3 samen

Haptonomie brengt jullie 3 samen 768 420 GreenKit

Je hebt er samen lang naar uitgekeken of het was misschien een grote verrassing. Een baby op komst. Als zwangere mama voelde ik me letterlijk metéen verbonden met dat wondertje in mijn buik. Voor mijn liefste die mee uitkeek naar ons nieuwe zelfgemaakte mensje zaten er nog 9 maanden en een dikker en dikker wordende buik tussen hem en zijn oogappel. En soms ook een grumpy mama-to-be want ik voelde me soms wel eens alleen om die kwaaltjes te dragen. Hadden we toen al maar van haptonomie gehoord!

Hapto-wat?

Marjan begeleidt zwangere en bevallen koppels. Ze is er voor mama, partner én die lieve kleine uk (in of uit je buik) en werkt samen met jullie heel concrete acties uit om je meer bewust te zijn van het liefdevolle contact in die hoogstpersoonlijke heilige drievuldigheid van jullie. Dat had ik wel kunnen gebruiken in ons nieuwe gezellige gezinnetje. Want dankzij de vermoeidheid floepte een snauw er al eens sneller uit en een verkeerd begrepen woord durfde ook al eens wat langer dan goed is blijven hangen. Ik ben ook maar een mens, weet ik wel, maar het zou fijn zijn om het anders te kunnen aanpakken. Enter haptonomy.

Een gewaarschuwd man/vrouw/mama/papa/partner is er namelijk 2 waard, dankzij haptonomie misschien zelfs 3! Want je merkt het sneller als dat contact tussen jullie drietjes door iets kleins verbroken wordt. Haptonomie houdt je bij de pinken om jullie contact in balans te houden en op tijd weer bij te sturen, naar elkaar toe.

‘Top, waar en wanneer vliegen we erin?’ hoor ik je denken. Marjan werkt op maat, dus dat betekent dat je eender wanneer bij haar terecht kan. Vanaf het begin van je zwangerschap, ergens halverwege of na de bevalling. Wat je dan kan verwachten? Ik neem je even mee…

Prenatale haptonomie…

De sessie(s) bij Marjan zorgen ervoor dat je partner zich sterker voelt in de begeleiding van je zwangerschap én tijdens de bevalling. Je leert sámen de pijn van de weeën op te vangen. Zo kan je partner z’n/haar rol ten volle invullen, waardoor jij je als mama ook weer meer gedragen voelt. Gedaan met rustig zitten wachten op die baby, ook je partner kan hard werken tijdens de zwangerschap en de bevalling! 🙂 En een extra pluspunt: je liefste maakt tijdens de zwangerschap ook al echt contact met jullie baby.

Postnatale haptonomie…

Toen ons wondertje eindelijk op de wereld sprong, kwam er naast de roze wolk ook wel even het zoeken naar een nieuw evenwicht. Als koppel wisten we al jaren wat we aan elkaar hadden, maar als je dan op die mooie dag mam en een pap wordt, naast liefje en lieverd, dan is dat even opnieuw snuffelen, elkaar in die nieuwe rol leren kennen en een nieuw comfortabel eenheidje vinden. Daarom kan je na de bevalling ook met z’n drietjes bij Marjan terecht. Hoe draag je je baby om zo veel mogelijk contact te maken? Wil je na een zware zwangerschap of bevalling heropladen? Hoe werk je op een speelse manier met zo’n klein wondertje aan jullie contact?

Haptonomie voor iedereen!

Je hebt er dus iets aan als je (nog) niet zwanger bent, als je zwanger bent, na de bevalling, bij de opvoeding van de kinderen, in je contact met je partner, maar ook met anderen. Kortom: big win!

En goed nieuws: zélfs – of misschien zéker – de nuchtere mens is welkom bij haptonomie. Want het is niet zweverig. Het gaat om wat je voelt en om dingen op de juiste manier over te brengen naar elkaar.

Zin om eens rustig kennis te maken of dolenthousiast om er meteen aan te beginnen? Hierheen dan! Als je de toverwoorden ‘GreenKit-Goes-Haptonomy’ laat vallen bij Marjan, krijg je tot eind 2019 zelfs 10 euro korting bij je eerste consult!

En vertel me nu eens, had jij al van haptonomie gehoord? Nog nieuwsgieriger nu of al wat ervaring? Laat het hieronder even weten!

 

 

Dit bericht komt na een paar gezellige babbels met wat koffie en lekkers, wat tot een partnerschap tussen GreenKit en Marjan leidde!

Laat een reactie achter