zomerdrankjes

Zomerdrankjes om zelf te maken: lekker gezond!

Zomerdrankjes om zelf te maken: lekker gezond! 768 576 GreenKit

Hete dagen. Wat zeg ik, heeeeeeeete dagen zelfs. Zwanger de hitte trotseren, dat is geen lachertje. Een mens – zwanger of niet – zou bij een hittegolf het liefst in de lekker koele kelder gaan wonen. Of niet meer uit het plonsbadje komen. Niet. Nooit meer. Maar dat gaat niet natuurlijk. Dus moeten we andere manieren vinden om ons oververhitte lijf te verkoelen. Veel drinken is daarbij belangrijk. Het allerbeste zou je warme dranken drinken zodat je lijf uit zichzelf wil afkoelen, maar kom, wie gaat er nu gezellig met een kopje thee in die hitte staan? Dus is het water. En nog water. En nog. En dat word je dan ook wel beu na een tijd… Tijd voor lekkere zomerdrankjes!

Komkommertijd voor zomerdrankjes

Dus waarom niet wat creatiever gaan met dat water? Pimp het met wat lekkers. Zo is komkommer-munt-water hier een grote hit in huis. Was je komkommer, snij ‘m in 4 lange stukken, snij die lange stukken overlangs in 4,  kieper in een grote fles water, doe er munt bij en eventueel ijsblokjes. Laat even trekken en geniet van je zelfgemaakte lekkere zomerdrankje, aka mocktail voor de hipsters!

Aardbeien met munt zijn hier ook winnertjes. Je kan de aardbeien ook best in 4 stukjes snijden zodat ze meer smaak afgeven. Munt erbij. Even laten trekken. Klaar.

Citroen, limoen, watermeloen, experimenteren maar. En gezond genieten! Ga gerust op zoek naar meer verfrissende receptjes! Wie weet ontdek je wel dé ideale mocktail om binnenkort aan je gasten te schenken als ze op babybezoek komen.

Extra verfrissing na je heerlijke zomerdrankje

En als je drankje op is, dan kan je weer bijvullen en bijvullen en bijvullen met water. Tot je weer eens wat anders wil. Maar wacht, laat die gft-bak maar dicht, zwier de aardbei en munt (of waarmee je je water dan ook hebt gepimpt) liever in de blender, eventueel nog een beetje water of gepasteuriseerde yoghurt erbij. Overgieten in een ijsjesvorm, diepvries in en 8u later heb je weer een nieuwe lekkere verfrisser! Wedden dat iedereen zo’n gezonde snoeperij wil?

We want more

Wat is jouw topverfrissingstip? Deel je tip met ons!

Laat een reactie achter