Geboortekaartje kan zelfs duurzaam!

Geboortekaartje kan zelfs duurzaam! 585 417 GreenKit

Een baby krijgen, dat brengt een hoop georganiseer met zich mee. En één van de dingen waarover je op tijd moet beginnen nadenken, is het geboortekaartje. Ik vond dat een stresserend gebeuren. Want wij zagen veel dingen die we niét leuk vonden. Maar wat vonden we dan wel leuk?

Wat opvalt, is dat er de laatste tijd al eens vaker een creatief geboortekaartje in onze brievenbus valt. En dan bedoel ik niet op het vlak van ontwerp, maar het kaartje zélf. Bloom Your Message is daar een krak in. Zij maken geboortekaartjes mét oog voor de natuur. Wat zeg ik, ‘oog’? Zelfs met een bijdrage aan de natuur! Dat is écht iets voor mij.

Dus, lieverd van mij, wat denk je, nog een derde? 😉

Plantbaar

Eigenlijk zegt hun naam het al helemaal: Bloom Your Message. Je kan het kaartje in de tuin of in een leuk bloempotje steken. Beetje zorg voor dragen en… dan verschijnen er bij-vriendelijke bloemen, geurige kruiden of lekkere groenten. Het kaartje groeit dus letterlijk mee met de kleine spruit. Maar er is meer! Hun geboortekaartjes zijn gemaakt van gerecycleerde oude kranten of katoenresten. Dat is een geweldig – én duurzaam – alternatief voor regulier drukwerk.

Bloom Your Message maakt het je graag gemakkelijk: je kan bij hen kiezen uit hun voorontwerpen. Dat bespaart je met bolle buik alweer wat stress: gewoon kijken wat je mooi vindt en klaar. Maar je kan ook een eigen ontwerp meebrengen als je liever iets op maat wil. Iedereen blij!

Meer dan een geboortekaartje

Bloom Your Message stopt niet bij kaartjes alleen. Wat had ik het geweldig gevonden om  voor het kraambezoek iets leuks zoals plantbare confetti te voorzien. Of een plantbaar potlood. Gelukkig valt er wel meer te vieren in het leven om duurzame cadeautjes bij uit te delen. Ik kijk al uit naar lentefeesten, verjaardagen. Of een huwelijk. Hopsa, alweer een subtiele hint aan mijn lief. Dat komt hier nog helemaal goed. 😉

Vertel, hoe zag het geboortekaartje van jouw kapoen eruit?

 

Dit blogbericht komt voort uit de enthousiaste samenwerking tussen Bloom Your Message en GreenKit. In de derde editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je hun plantbare confetti. Hoe geweldig is dat?!

Laat een reactie achter