FAQ

Stel me je vragen!

Bolle buik

Welke fijne dingen kan ik in de GreenKit ontdekkingsdoos vinden?

De ontdekkingsdoos zit boordevol stalen van duurzame producten en diensten voor baby en moeder, van de groene partners van GreenKit. Van verzorgingsproducten en speelgoed tot kleertjes en meubeltjes. En verder dan dat. Want eens je besloten hebt dat je op dat zachte velletje enkel gezonde verzorgingsproducten wil smeren, wil je misschien ook enkel babyvriendelijk waspoeder voor de kleertjes van je schat en verf aan de kinderkamermuur waarbij je de ramen niet wijd open moet zetten om goed te laten luchten. GreenKit wil geen stapeltje flyers in de ontdekkingsdoos. Want dat is hoogst ongezellig. Ik wil je laten voelen en ervaren achter welke fijne producten ik sta.

Oké, er past geen ledikantje in de doos en advies over draagdoeken vind je ook niet ingesproken op een cassette, maar je krijgt van die groene partners dan wel een leuk bruikbaar mini-cadeau zodat je ook hen leert kennen. Of een mooie kortingscode.

En de doos zelf, laten we die niet vergeten. Ik heb er in samenwerking met illustratrice Isabelle Geeraerts een mooi, stevig ding van gemaakt, zo kan je ze omtoveren tot bewaardoos voor het eerste mutsje, een haarlokje, het geboortekaartje, … Heb je nog een andere invulling gevonden? Laat het  zeker weten, ik ben heel benieuwd!

Waar vind ik de GreenKit ontdekkingsdoos?

Die krijg je zomaar cadeau bij je vroedvrouw. Kent je vroedvrouw GreenKit nog niet? Dan kan ze zich op hier gratis opgeven om GreenKit te verdelen. Vroedmannen zijn natuurlijk ook welkom!
Heb je geen vroedvrouw (meer) en wil je toch heel graag zo’n mooie ontdekkingsdoos? Naast vroedvrouwen vind je tussen de verdelers ook enkele fijne plekken en mensen (zoals doula’s, draagconsulenten, yogadocenten, eco-webshops, …) die de GreenKit ontdekkingsdoos bij hun begeleiding of jouw aankoop meegeven aan mensen zonder bolle buik!

Hoeveel kost zo’n ontdekkingsdoos?

Die krijg je zomaar cadeau! Ben je al bevallen of heb je geen vroedvrouw en wil je
toch heel erg graag zo’n mooie ontdekkingsdoos? Naast vroedvrouwen vind je tussen de verdelers ook enkele fijne plekken die bij hun begeleiding of jouw aankoop de GreenKit ontdekkingsdoos meegeven aan mensen zonder bolle buik!

Kan ik de ontdekkingsdoos cadeau geven aan een zwangere vriendin of papa to be?

Tuurlijk! Fijn dat je die toekomstige ouders alvast een leuk cadeautje wil geven! Naast vroedvrouwen vind je tussen de verdelers ook enkele fijne plekken die de GreenKit ontdekkingsdoos mee bij je aankoop zonder bolle buik! Geef bij je cadeau ook de tip om op de hoogte blijven van alle kortingscodes en giveaways door op de GreenKit-website in te schrijven op de VIB-lijst!

Waar vind ik de kortingscodes en giveaways?

Om je geen doos met enkel papier te overhandigen, spreek ik met mijn groene partners af dat ze een staal in de doos steken in plaats van een flyer met kortingscodes. Kortingscodes vind je achter de QR-code op de mooie groeimeter die in de ontdekkingsdoos zit op de website of online bij de blog. Je vindt het logo van partners zonder staal onderaan op de groeimeter, samen met hun website. Want ja, niet iedereen heeft staaltjes te geef natuurlijk.
Wil je graag als eerste horen van alle giveaways en kortingscodes die GreenKit voor jou op de kop tikt? Geef dan zeker even je mailadres door!

Ik mis een fijn duurzaam merk in GreenKit!

Laat het me weten! Ik ben altijd op zoek naar duurzame partners die via hun staal willen tonen dat duurzaamheid al lang geen synoniem meer is voor geitenwollensok.

Hoe green is GreenKit eigenlijk?

Het zit in de naam dus ik streef ernaar. Met het besef dat er altijd ruimte is voor verbetering. Ik werk natuurlijk samen met groene partners, maar zelf richt ik dit hele hebben en houden ook zo groen mogelijk in. De ontdekkingsdoos is gemaakt van karton met een FSC label en wordt gevuld in een maatwerkbedrijf. De inkt voor de prachtige illustratie is op waterbasis, de doos is stevig zodat je ze nog lang kan gebruiken. De visitekaartjes van GreenKit worden met natuurlijke inkten gedrukt op visitekaartjes gemaakt van landbouwafval. En de mooie groeimeter? Die drukken we met natuurlijke inkten op gered papier. En wat mag dat dan wel zijn, gered papier? Dat zijn affiches met drukfouten die ReDoPapers onderschept om er mooie nieuwe dingen mee te toveren. Het transport van de dozen naar de vroedvrouwen gebeurt in grote tweedehands dozen die ik her en der bij winkels verzamel om ze te redden van de papierafvalberg. 
Ik doe dus m'n best en ‘I love it when a plan comes together.’ Misschien heb je nog tips voor me ? Laat het me weten!

Geen antwoord op je vraag gevonden? Stuur je vraag naar hello@greenkit.be