borstvoedingszalf-Lansinoh-GreenKit

Borstvoedingszalf van Lansinoh

Borstvoedingszalf van Lansinoh 1920 1280 GreenKit

Ik was vast van plan om borstvoeding te geven. Maar voor ik eraan begon, kon ik me eigenlijk niet voorstellen hoe het zou zijn. In het begin voelde ik – heel erg gek – net een klein draadje van mijn tepel naar mijn rug lopen en dat gaf een venijnige steek in mijn rug als mijn ukkie aanhapte. Heel. Erg. Gek.

Maar ik kreeg een geweldige ondersteuning door de vroedvrouwen en terwijl borstvoeding in het begin een activiteit op zich was waar ik me rustig voor moest neerzetten en zeker alles voor bij de hand moest hebben – kussens, iets voor mezelf om te drinken – werd het na een tijdje een makkie. Iets wat ik zelfs al wandelend van de zetel naar de keuken kon doen, waarbij ik zonder moeite uit m’n zetel sprong als de deurbel rinkelde, handig bij een hongertje op een terrasje of in de draagdoek tijdens een wandeling. (Want borstvoeding moét overal kunnen! #iwanttobreastfree)

Niet altijd rozengeur en maneschijn

Maar eerlijk? Het had zeker ook z’n moeilijke kanten. Borstvoeding loopt niet altijd van een leien dakje. Het vraagt soms wat oefening want het is iets wat jij en je baby allebei moeten leren. Zwemmen of fietsen gaat ook niet meteen van de eerste keer, he. Dus gun jezelf wat tijd en vraag zeker advies aan je vroedvrouw of lactatiekundige.

De nachten vond ik soms ook moeilijk, vooral in het begin. De donkere uren lijken langer als je partner slaapt en je baby er lekker lang over doet om te eten. Ik was ook bang om een borstontsteking te krijgen of kloven.

Gelukkig had ik de borstvoedingszalf van Lansinoh. Hydrateren kan je leren. 🙂

Lansinoh stelt je graag hun Lanoline voor als extra hulpmiddel om gevoelige plekken zo goed mogelijk te behandelen. Want pijn tijdens het voeden, irritaties of kloven, dat wil je liever niet.

Wat dan de oorzaak kan zijn van irritatie en uitdroging van de tepels? Een verkeerde houding of het gebruik van zeep, lotions, douchegel of shampoos. Wat het ook is: schakel hulp in om de oorzaak te vinden en neem zo snel mogelijk actie. Het belangrijkste is om de pijn te verminderen, zodat je weer samen met je kindje kan genieten. Dus: hydrateren, hydrateren, hydrateren. En dat kan makkelijk met lanoline. Het is een natuurlijk verzachtend middel dat de droge en ruwe huid verzacht en hydrateert. Lansinoh – wat staat voor lanoline-sin-oh, lanoline zonder alcohol dus – ondersteunt je zoveel mogelijk om eventuele ongemakken te voorkomen of weg te nemen.

Borstvoedingszalf die de eeuwen doorstond

Lanoline wordt al meer dan 8000 jaar als verzorgingsproduct gebruikt, en het wordt al 2000 jaar vermeld in farmaceutische en medische teksten. Waar komt dat goedje dan precies vandaan? De lanoline wordt in de talgklieren van schapen aangemaakt om de wol te beschermen tegen regen en andere weersomstandigheden. De lanoline komt dus van de schapen nadat ze zijn geschoren en de dieren ervaren geen pijn. Het is een natuurlijk en hernieuwbaar product.

Geen rommel in mijn borstvoedingszalf, aub.

Het is niet wat ze toevoegen, het is wat Lansinoh uit de borstvoedingszalf weglaat. Deze woorden vind je alvast niet op hun ingrediëntenlijst: residuen van reinigingsmiddelen, pesticiden, alcohol, vrije vetzuren, peroxiden & hydro peroxiden, aldehyden en ketonen. Woehoe!

En de borstvoedingszalf is ook nog eens smaakloos, dus het is helemaal niet nodig om het voor de borstvoeding weg te vegen. En dat is wel een belangrijke, want als je zalf wél een smaakje zou hebben, verstoort dat de borstvoeding voor je baby. En dat wil je natuurlijk ook niet.

Team borstvoeding

Het is met andere woorden handig om een heel team te hebben als je borstvoeding geeft. In de eerste plaats natuurlijk je baby, jij en je borsten – uiteraard 🙂 , maar liefst ook je partner om drankjes en de afstandsbediening te brengen, goede professionele ondersteuning en… Lansinoh. High five, team borstvoeding!

Lees hier hoe Lansinoh je nog kan ondersteunen!

Vertel, hoe gaat het bij jou met de borstvoeding?

 

Dit blogbericht komt voort uit de fijne samenwerking tussen Lansinoh en GreenKit. In de 4e GreenKit ontdekkingsdoos vind je een staaltje van Lansinoh. Smeren maar!

Laat een reactie achter