Borstvoedingsthee? Sotealicious

Borstvoedingsthee? Sotealicious!

Borstvoedingsthee? Sotealicious! 800 600 GreenKit

Je hebt van die ondernemende mama’s die ondanks de drukte waarin ze rondtollen toch niet kunnen weerstaan aan een ‘roeping. Rachel is er zo eentje. Met 2 kindjes in huis, een job in shiften als vroedvrouw in een ziekenhuis én als zelfstandige zag Rachel toch nog een kans om nóg een speciale droom waar te maken: haar eigen theemengelingen maken! En alles begon met… borstvoedingsthee natuurlijk!

Borstvoedingsthee was maar de eerste stap

Ik ken dat zelf ook maar al te goed: het jarenlange dromen en denken en plannen en dan, plots op een dag beslissen dat het dé dag is. Het overkwam mij net zo goed met deze GreenKit. ‘One day, or day one?’, die spreuk hing al even aan onze wc-deur. (Ja, dé beste plaats voor inspirerende spreuken 🙂 ) En zo stond Rachel op een dag ook op met de gedachte ‘ik noem mijn thee Sotealicious’. Een geweldige naam, als je ‘t mij vraagt.

Hoe Rachel eigenlijk aan haar idee kwam? Door haar job als vroedvrouw zag ze hoe belangrijk borstvoedingsthee is als ondersteuning tijdens de borstvoedingsperiode. Ze adviseerde dat dus al jaren aan de mama’s die zij begeleidde. Ze ondervond zeker dat borstvoedingsthee z’n werk goed doet. Maar niet altijd even lekker is…

Dus sloeg ze aan het lezen en uitproberen. Met verse bio kruiden ontstond haar eerste theemengeling. Met vallen en opstaan, want zelf thee maken bleek niet zo makkelijk als gedacht. Het maken van de mengelingen ging stap voor stap. Proeven, opnieuw mengen, nog iets toevoegen, … opnieuw proeven, … Rachel baseert zich op wetenschappelijk onderzoek en standaardwerken op het gebied van genezende planten. Ze legde haar mengelingen voor aan een ervaren voedingsconsulente en herborist.

En het werkte. Haar allereerste eigen mix om de de borstvoeding te stimuleren was ontstaan! Rachel had de smaak te pakken en toen haar zwangerschapsthee-vitaminenthee opvallend lekker bleek te zijn, wist ze dat ze meer mensen moest laten genieten van haar creaties. Er kwam nog een zen thee en detox thee bij die prima past in elke theekast en het mamagamma werd naast de 2 eerste lekkernijen nog uitgebreid met een herstelthee.

Organisch aan de top!

Rachel vindt het heel belangrijk om bij haar theemengelingen bio kruiden te gebruiken omdat ze gelooft in organische landbouw.  Deze thee is in harmonie met mens en natuur. Organisch geteelde thee beschermt enerzijds de mensen die de thee plukken, in veilige omstandigheden hun werk verrichten en hiervoor ook een goed loon krijgen. Eerlijke thee dus …

Maar organische thee heeft nog voordelen. Door de afwezigheid van bestrijdingsmiddel gaat de pure smaak van de thee niet verloren en zo kan Rachel haar klanten een gezonde thee garanderen. Dat is – zeker bij zwangerschap en borstvoeding – essentieel. En omdat ze bezorgd is om de toekomst van ons ecosysteem wil Rachel op een duurzame manier zorg dragen voor al wat leeft op onze planeet.

Een eigen webwinkeltje

Rachel heeft er altijd van gedroomd om een eigen webwinkeltje te hebben. Et voila: www.sotealicious.be Het brengt heel wat extra werkuren voor haar mee, maar het is vooral genieten van het mengen, de geuren. Voor haar is het gewoon pure aromatherapie, wat heel ontspannend werkt. Als dat geen droomjob is! De positieve feedback van de klanten geven haar nog een extra boost om verder te groeien.

Borstvoedingsthee en andere lekkernij met korting

En de kers op de taart: Rachel heeft een kortingscode in petto voor iedereen die via GreenKit van de heerlijke thee van Sotealicious wil proeven. Vul nog tot mei 2020 bij je online bestelling TEALICIOUS in en geniet van je korting. En van je thee natuurlijk!

Vertel, wat is jouw favoriete thee? En welke hulpmiddeltjes zet jij in om je zwangerschap of de borstvoeding zo goed mogelijk te ondersteunen? Laten we elkaar inspireren!

Laat een reactie achter