supermarkt-Bio-Planet-GreenKit

Bio-Planet, jouw ideale supermarkt

Bio-Planet, jouw ideale supermarkt 586 434 GreenKit

Ik ben een beetje jaloers. Ik moet het toegeven. Het is geen mooie eigenschap. Maar ik heb het toch een beetje. Want weet je wat ik soms wel lastig vind als bewuste consument die haar best doet om voor de ecologische keuzes te gaan? Dat het me soms wel wat tijd kost. De fiets op naar die winkel, iets anders bestellen bij dié ecowebshop, met m’n eigen potjes om beleg naar die andere winkel. Als mama heb ik pas écht geleerd wat ‘time is money’ werkelijk betekent, want met een kleintje in huis telt elke minuut. Om praktische zaken lopen, dat neemt tijd weg van quality time én van de zeldzame tijd voor jezelf. (Wat had ik toch zeeën van tijd toen ik nog geen schatten van kinderen had!) Dus ik ben een beetje jaloers. Op alle mama’s en papa’s die een Bio-Planet in hun buurt hebben. Een duurzame supermarkt met alles wat je nodig hebt onder 1 dak.

Hoe. handig. is. dat.

Op verkenning in de supermarkt

Dus heb ik deze week eens een extra ommetje gefietst, speciaal om de sfeer in een Bio-Planet op te snuiven. Zo’n Bio-Planet geeft me een heel ander gevoel dan een natuurwinkel. Waar ik in een natuurwinkel soms de helft van de producten niet ken – onbekend is onbemind, I know, ik moet wat meer durven – kom ik bij Bio-Planet meer op vertrouwde bodem. Ik krijg al meteen een gerust gevoel: oké, hier kan ik alles vinden wat ik nodig heb.

Alles binnen handbereik

Wat je dan in een Bio-Planet vindt? Ah, alles, he. Verse groenten, biologisch vlees, lekkers uit de diepvries, thee, koffie, brood, fruitsap, rijst, pasta, snoeperij, wasmiddel, poetsspullen. Zélfs theelichtjes. En driewerf hoera, hier heb ik de keuze tussen vloeibare shampoo of vaste shampoo. Idem voor tandpasta! En de deo! This is my kind of place.

Voor elk wat wils

Ik heb gemerkt dat mijn eco-focus soms verschuift: de ene week vind ik het belangrijk om na een winkeluitstapje met zo weinig mogelijk verpakkingen thuis te komen. De andere week wil ik vooral bio in mijn kar. En hier heb ik het gewoon allemaal. Mijn hart maakt – uiteraard – nog een extra sprongetje als ik vrienden van GreenKit in de rekken zie liggen.

Verwennerij uit de supermarkt

Ik kan zelfs een paar cadeaus vinden in Bio-Planet. Voor mezelf, want dat mag ook wel eens. Op mijn lijstje: een paraplu gemaakt van gerecycleerde pet-flessen en een milieuvriendelijke drinkbus. En bees wax, herbruikbare rietjes,… Aiai, beter niet te lang blijven rondhangen hier! Ook voor mijn kapoenen zie ik leuke puzzels, spelletjes, knutselspullen en ik spot nog leuk ecologisch babyspeelgoed en boekjes voor ons nichtje. Dat moet ik onthouden!

Bio, all the way

En wat natuurlijk heel fijn is, is dat het bio-aanbod en het vegetarische of veganistische aanbod bij Bio-Planet zich niet beperkt tot een klein hoekje. Gedaan met zoeken in de supermarkt naar dat ene potje vegetarisch broodbeleg dat hopelijk lekker is. Hier heb je keuze. Keuze! Ik kon me nog net inhouden om geen vreugdedansje te doen in het openbaar!

(Ik wil sinds mijn uitstapje naar Bio-Planet nu ook een Bokashi starter. Kan iemand dat even subtiel aan mijn lief vertellen? En het nieuwste kookboek van Ottolenghi, aub. Bedankt!)

Vertel, ben jij al eens in Bio-Planet geweest?

 

Dit blogbericht kwam tot stand dankzij de fijne samenwerking tussen Bio-Planet en GreenKit. In de 3e Greenkit ontdekkingsdoos vind je inspiratie voor kraamkost én een bon om ecologisch luiers op te pikken in je Bio-Planet (zolang de voorraad strekt).

Laat een reactie achter