Bio-Planet GreenKit

Bio-Planet inspireert je graag

Bio-Planet inspireert je graag 1871 1920 GreenKit

Bio-Planet is geen doorsnee supermarkt. Ze willen je écht inspireren en geven daarvoor allerlei tips om op een makkelijke manier voor duurzaam te kiezen. In hun winkels hebben ze pockets liggen waar je heel wat interessant leesvoer aan hebt, makkelijk onderverdeeld in 8 thema’s: eco, lokaal, seizoensgebonden, herbruikbaar, vegetarisch, fair trade, respect en pure smaak. In elk thema geven ze uitleg, vertellen ze wat Bio-Planet hiervoor doet én geven ze ook mee wat jij zelf makkelijk kan doen om je leven en dat van je gezin wat te vergroenen! Kijk je even mee?

Eco en bio

Aan de hand van labels op hun producten kan je bij Bio-Planet makkelijk voor de eco-keuze gaan. Biologische cosmetica, dierproefvrij, FSC-labels, ze hebben het allemaal in huis zodat jij niet meer moet zoeken. En ze lijsten zelfs voor je op hoe je in je huis zonder veel moeite voor eco kan gaan: van de kinderkamer en de slaapkamer, naar de woonkamer, in de keuken en de berging, bij de wasmachine, badkamer, tot zelfs het toilet én de tuin!

Lokaal

Voedselkilometers beperken en kiezen voor lokale productie neemt een mooie hap uit je ecologische voetafdruk. Daarom koopt Bio-Planet graag aan bij Belgische bio-boeren en producenten. Wist je dat soja zelfs Belgisch kan?! Dat lokale betekent trouwens niet dat je nooit meer eens iets nieuws kan proberen. Ken jij bijvoorbeeld kombucha al? En wist je dat dat bij ons in Gent gemaakt wordt?

Seizoensgebonden bij Bio-Planet

Zomerse tomaten, pompoen in de herfst, winterpostelein. De natuur zorgt er zelf voor dat jij en je gezin de juiste vitaminen binnen krijgen, mooi aangepast aan wat je lijf op dat moment nodig heeft. Seizoensgebonden groenten geven je niet enkel de perfecte voedingswaarde, het is ook nog eens lekkerder, beter voor het milieu én goedkoper. Dus volgt Bio-Planet met plezier de seizoenen voor jou in de versmarkt, bij de kazen, de boter en zelfs het vlees! En met hun handige receptenfiches kan je thuis makkelijk aan de slag. Of volg je liever een kookworkshop om vanalles lekkers op tafel te toveren? Zelfs dat kan bij Bio-Planet. Hoe tof is dat?!

Herbruikbaar – aka zero waste

Bio-Planet is natuurlijk ook fan van refuse-reuse-reduce-recycle. Ze vullen met plezier je zelf-meegebrachte glazen potjes aan de bedieningstoog of bulkafdeling, ze bieden herbruikbare groentezakjes aan of helpen je de beste herbruikbare drinkfles te kiezen. Je krijgt tips om een nieuwe functie te vinden voor dingen die je niet meer op hun oorspronkelijke manier kan gebruiken. En heb jij al eens van een supermarkt gehoord die je niet aanmoedigt om zo snel mogelijk je product op te gebruiken en een nieuwe bij hen te komen kopen? Bio-Planet wil liever dat je hun producten zoals tandpasta, shampoo, afwasmiddel, … zuinig gebruikt en niet te snel weer naar de winkel moet hollen voor weer een nieuwe verpakking. Dankzij de labels vind je dan weer makkelijk terug hoe je die verpakkingen kan sorteren. Veel verpakkingen zijn nu al thuis composteerbaar!

Vegetarisch en veganistisch

Waarom je voor een vegetarische of veganistische levensstijl zou kiezen? Voor de smaken, voor je gezondheid en voor de dieren. Maar voor Bio-Planet is het geen ‘all-or-nothing’-verhaal. De flexitariër is hier meer dan welkom. Je krijgt van Bio-Planet ook tips om vleesvervangers op een smakelijke manier te bereiden, om voldoende variatie in je eetpatroon in te bouwen of hoe je kleine veranderingen kan doen zonder alles om te gooien in je keuken. Alle beetjes helpen, toch?!

Fair deal, respect én smaak bij Bio-Planet

Bio-Planet kijkt naar de mensen achter de producten die ze aanbieden. Dat doen ze via de fairtradeproducten in de winkel, maar ook door zelf duurzame projecten op poten te zetten. Het respect voor de mens trekken ze natuurlijk door naar respect voor dieren. Met hun pure voeding gaan ze ook volop voor smaak.

Ik word alvast helemaal blij van hoe Bio-Planet naar het hele plaatje kijkt en op alle mogelijke vlakken voor duurzaam gaat. Wat jij?

Benieuwd naar meer over Bio-Planet? Lees op de GreenKit-blog hoe Bio-Planet je kan helpen om je baby een duurzame start te geven en ontdek of Bio-Planet ook jouw ideale supermarkt kan zijn.

 

Dit blogbericht kwam er dankzij de enthousiaste samenwerking tussen Bio-Planet en GreenKit. In de 3e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je een boekje vol kraamkostrecepten.

Laat een reactie achter