Naïf-billendoekjes-GreenKit

Naïf, billendoekjes zonder dirty business

Naïf, billendoekjes zonder dirty business 1920 1282 GreenKit

Ik herinner het me nog alsof het gisteren was dat ik als kersverse moeder met mijn ukje in een babywinkel een verzorgingsruimte binnenstapte en dat er staaltjes van Naïf lagen. Ik wist toen nog niet veel van de groene babywereld. Een geweldige ontdekking vond ik dat! Naïf, daarbij denk ik nu onmiddellijk aan zachtheid, op alle mogelijke vlakken. Daarom vertel ik je hier graag alles over het laatste nieuwe pareltje dat ik van Naïf ontdekte: billendoekjes mét een extraatje. Of ja, zonder eigenlijk. Lees gauw verder, voor ik je helemaal in de war breng!

Naïf billendoekjes zonder plastic

Naïf heeft het graag uitgebreid over hun billendoekjes. Ja, uitgebreid! Want er valt vanalles over te zeggen. Bij Naïf kijken ze namelijk graag op een andere manier naar deze dirty business en dan hebben ze het eigenlijk niet eens over het schoonmaken van die schattige babybilletjes…

Euhm… waarover dan wel? Ze hebben het erover dat ruim 90% van de babydoekjes doorgaans plastic bevat. Nee, niet alleen de verpakking, maar ook de doekjes zelf. Eén pak standaard billendoekjes is goed voor 58 gram plastic, dat zijn 2 PET-flessen van een liter. Ach, hoor ik je denken, zo’n beetje plastic, wat kan dat kwaad. Knip eens met je vingers… Nu is er één seconde voorbij. Tijdens die vingerknip zijn er ook 14.000 billendoekjes gebruikt.

Pardon, 14.000 per seconde!? Wauw. Dat. Is. Heel. Wat. Plastic.

Maar wat zit dat plastic eigenlijk in die doekjes te doen? Weg ermee, zeg ik! En dat zei Naïf gelukkig ook. Hun billendoekjes zijn gemaakt van eucalyptusvezel. Beter, toch!? En parfum laten ze ook in één moeite achterwege. Top.

Groen – groener – groenst

Duurzaamheid stopt natuurlijk niet bij het product zelf. En dat weten ze maar al te goed bij Naïf! Daarom zijn hun verpakkingen van bioplastic, gemaakt van suikerriet. Zo vermijd jij elke keer als je een tube van 200ml van Naïf koopt zomaar eventjes in één klap dat er 64 gram plastic in je afvalbak belandt!

En wat ik al helemaal fijn vind: Naïf vermeldt ook gewoon op hun website wat er nog beter kan. Eerlijkheid duurt het langst. Zo hebben ze – door de vereiste stevigheid – nog geen milieuvriendelijke oplossing gevonden voor hun dopjes, pompflesjes en spraypomps. Maar ze maken er sinds 2021 werk van om ook daar een milieuvriendelijke oplossing voor te vinden. Dat is geweldig nieuws.

Maar er kan nog méér! Naïf produceert alles in Nederland, ook de verpakking, dus dat is lekker dichtbij voor ons. Shop local is een waardevol initiatief dat ik graag ondersteun, tegelijkertijd bots je al snel op de grenzen van ons Belgenlandje. Extra fijn dus dat we bij de buren kunnen aanbellen, want dat is ook nog aardig local.

Vertel, wil jij graag iets doen aan de hoeveelheid afval die er in je vuilbak belandt? Wat ga je doen of wat doe je al? Benieuwd!

Meer lezen over Naïf? Hierheen!

Dit blogbericht kwam er dankzij de fijne samenwerking tussen Naïf en GreenKit. In de 5e editie van de GreenKit ontdekkingsdoos vind je een staaltje Naïf billendoekjes!

 

Laat een reactie achter