mother and daughter

4 tips voor duurzame eindejaarscadeaus. Ook voor kleintjes!

4 tips voor duurzame eindejaarscadeaus. Ook voor kleintjes! 768 575 GreenKit

Niets leukers dan een cadeau geven met de eindejaarsfeesten. Maar soms is het ook wat veel. We sleuren al zoveel spullen ons huis in. Dus hier 4 tips om het wat duurzamer aan te pakken!

Ga voor de beleving

Jaaaaaa, dat is makkelijk gezegd, hoor ik je zeggen. Welke beleving kan je in vredesnaam aan een klein kindje geven? Aha, een theatervoorstelling. Wist jij dat er al theatervoorstellingen bestaan voor kindjes vanaf 6 maanden? Theater De Spiegel maakt de prachtigste voorstellingen. Het zijn meestal geen voorstellingen zoals je gewoon bent. Er wordt niet per se op een stoel gezeten. Of stil gezeten. Je beleeft. Samen. Ook voor grotere kleintjes zijn er zooooveel fijne theaterstukken. Die van Sprookjes En Zo. Of van Compagnie Gorilla, 4Hoog of  FroeFroe. Moes van Huis Alma moét je samen gezien hebben. En ik gniffel zelf nog steeds om Schaapwel van Nat Gras. Zélfs als volwassene beleef je plezier aan al die theaterstukken. En niet alleen omdat je kleintje zo geniet!

Geef een goed doel cadeau!

Je hebt van die mensen die werkelijk alles al hebben. Ook kindjes. Dan kan je hen een cadeau geven voor een ander. Geen inspiratie? Ga eens kijken bij Memisa (GreenKit blijft nog steeds trotse ambassadeur van hen!), leg een symbolisch geitje van Oxfam onder de kerstboom, laat een boom planten via Kadoboom. Wedden dat je lagereschoolkindje het fijn zal vinden om brieven te kunnen schrijven of tekeningen te kunnen sturen naar een kindje aan de andere kant van de wereld via Plan International ?

Maak of wees je cadeau zelf

Koekjes, cake, limonade, bruisballen, een zelfgebreide trui, een vlaggenlijn uit mooie oude (wereld)kaarten of boeken. You name it, you can make it! Of geef iemand tijd. Door te babysitten, samen te gaan lunchen, een wekelijkse koffieklets in te plannen, samen vele puzzeluurtjes door te brengen.

Ga voor Furoshiki!

Of misschien ga je toch voor een – misschien wel duurzaam – cadeau. Prima. Al eens aan de verpakking gedacht? Die kan ook duurzaam! Het is natuurlijk het inpakken wat een cadeautje een cadeautje maakt, want anders is het gewoon een ding dat van de ene doorgegeven wordt aan de andere. Dus moet het leuke ding ingepakt. Maar dat moet daarom niet met inpakpapier dat 1 keer gebruikt wordt en dan in de vuilbak belandt. Mijn favoriete cadeautjesmooimaker is stof. Door mijn rommelmarktverslaving heb ik er stapels van liggen, in alle kleuren en formaten, dus er is wel voor iedere surprise een gepast jasje te vinden. Nog een stoffen lint errond en klaar. Vaak krijg ik zelfs de vraag of ze het stofje ook mogen houden, omdat ze het zo leuk vinden. Ik moet dus een beetje oppassen dat ik niet mijn allermooiste lievelingsstofjes gebruik want het gevaar bestaat dat ik ze kwijt ben! Voel je het kriebelen om je cadeautjes in stof te hullen? Je kan het volgens de  Japanse furoshiki-kunst doen, maar je kan er met gemak ook je eigen draai aan geven om er iets moois van te maken.

Welke gouden cadeautip wil jij graag delen?

Laat een reactie achter