Tips voor een groene Sint!

Het is zo fijn om onze kleintjes te verwennen. Niet te veel natuurlijk, maar wel nét genoeg. Met een extra knuffel, een slaapliedje, of met de Sintmagie. De allerkleinsten beseffen het nog niet, maar hun iets oudere broertjes en zusjes kijken wel uit naar het kinderfeest. Maar hoe kan de Sint z’n pakjes groen aanpakken? Tips tips tips!


Tweedehands werkt top!


Wij vragen aan de Sint om waar mogelijk voor tweedehands te kiezen. Pre-loved is eigenlijk een betere beschrijving. Een speeltje dat al door een ander uitgetest en goedgekeurd is geweest. De puzzel die door zoveel andere handjes gegaan is. De houten knikkerbaan waarnaast die 13-jarige zo’n reus lijkt. Sint en Piet vinden het vast leuk om tijdens de rustigere maanden rommelmarktjes af te schuimen, op zoek naar leuks. Gezellig, toch? Ik vind het bijna vreemd dat ik die goedheilig man daar nog nooit tegen het lijf liep. Het is dan uiteraard wel van uiterst belang om een heel erg geheime verstopplek te voorzien.


Nostalgie


En de knuffel die jij zelf jarenlang gekoesterd hebt en die nu in een doos ligt te niksen? Vraag gewoon aan de Sint om die weer boven te halen! Dat tovert niet alleen bij de kindjes een glimlach op hun gezicht, maar ongetwijfeld ook bij jou! Win-win! Naast die knuffel ligt ongetwijfeld nog vanalles leuks dat klaar is voor een tweede pretronde.


Vaag-vager-vaagst


Wij hebben hier nog een andere tactiek afgesproken met Sint en Piet. Onze kindjes mogen vage wensen in hun brief aan hem schrijven. Dus geen brief volgeplakt met reclameprentjes, geen ‘Ik wil dat dino-spel’, maar wel ‘Ik zou heel blij zijn met iets van dino’s.’ En dan kan de Sint eens rondkijken wat ie van dino’s heeft liggen. Op zolder. Of op de rommelmarkt of in de kringwinkel. Of in een groene webshop of winkel. Sint vindt heus wel iets leuks voor je kindjes! Met die jarenlange ervaring weet die man wel wat hij doet, een beetje vertrouwen kan geen kwaad.


Na RoetPiet komt Ruil-Sint


Wat onze Sint dit jaar voor het eerst heeft geprobeerd, is ruilen. Met… euhm… andere Sinten. De ene Sint brengt iets mee wat al enige tijd door de kleintjes in huis genegeerd wordt, de andere Sinten doen hetzelfde en ieder keert weer naar z’n stoomboot (stroomboot volgens onze jongste) met een gevulde zak vol pret. Niks gezien, niks gebeurd, iedereen content.


Sint houdt van boeken


Hij brengt dan ook elk jaar nieuw leesvoer bij ons. Al van kleins af aan, want je bent nooit te jong voor boeken. Het is een plezier voor wie mag voorlezen, wie mag luisteren, voor wie pas leert lezen, voor wie het al even kan. Elk boek is een cadeau, een reis, een ontdekkingstocht, een avontuur. De eerste keer, de tweede keer én de honderdste keer. Boeken gaan jaren mee en kunnen dan weer de volgende lezer blij maken.


Less-is-more


En het moet ook niet allemaal te veel zijn. Dat vindt onze Sint toch. Niet en, en, én, én, én! Een paar kleine dingen zijn goed genoeg. Liefst nog speelgoed dat te delen valt met kleine broer en grote zus. Want samen spelen, samen delen, daar draait het toch om. En om de snoeperij.


Goed voor later


Vooral voor de kleinsten werken bovenstaande groene systemen prima. De magie primeert nog, de spanning, de verrassing. En de uitgestrooide letterkoekjes natuurlijk. Wat er precies allemaal uit de zak komt, is eigenlijk minder belangrijk. En jong gedaan is oud geleerd, dus hopelijk kan die aanpak de volgende jaren nog even verder gezet worden!


Interessant artikel? Deel het!

Share by: